點解細個玩日版寵物小精靈 唔睇攻略都爆到機?

484 回覆
257 Like 2 Dislike
一打機學習能力就會暴升

Agger 讀書又唔見咁叻
你叫我而家玩返一撚定爆唔到
其實我成日覺得第二代比人低估
氣氛, 音樂, 畫質等都最吸引我 (尤其GBC黎講)
可惜只出過金銀水晶三隻game
如果出多D第二代遊戲就好

遊戲要進步既
有得出係gba唔通唔出咩

我都明
所以我唯有玩下D第二代改版黎止吓癮
黃版八個道館leader平均難打過三色版好多
仲要係越後越難打

所以特別鍾意黃版,同埋覺得佢啲寵物圖最靚

唔少人咁講過
得罪講紅藍版D寵物圖無得比
新少少既火紅綠葉版都好好玩
你地就好
細個買完唔知咩版之後
Save唔撚到原來 日日玩到捉完波波就算
我咁都可以重複玩左幾日
細個唔洗返工 無憂無慮 大把時間玩
返工之後d時間用黎訓教都唔捨得

遊戲要進步既

我都明

二代最比到親切感我
btw寶石版其實唔睇攻略有冇可能捉到三條柱
四色靠自己都無咩問題 金銀真係要睇攻略/問人 不過真係好玩ga 個陣日文睇唔明都無所謂
gameboy color 藍版,雖然係中文版,但好難得無死save同埋升到隻雷鳥100lv

遊戲要進步既

我都明

二代最比到親切感我

冇可能 至少要識日文

鯨魚同岩石魚

遊戲要進步既

我都明

二代最比到親切感我

冇可能 至少要識日文

鯨魚同岩石魚

有可能既
如果你屎忽撞棍用開果兩隻野
仲要係越後越難打

唔少人咁講過
得罪講紅藍版D寵物圖無得比

有啲精靈係咪無得捉
細個覺得沙古拉比華拉好型但記得好似淨係可以二揀一?
仲有果幾隻化石系都唔知點捉 名都唔知(化石飛龍左面果幾隻)
有無高人宜家教我下
到而家都係唔知第三關個機關係咩原理
最記得黃版 比卡超打第一個小拳石道館卡到仆街...
之後係山洞見到小拳石以為好撚勁即刻捉

黑媽媽既山洞行到識背...

仲有急凍鳥洞穴推石仔都卡左好耐
e加覺得細個既自己好醒冇攻略都過到
仲要係越後越難打

又唔覺特別難打
只係第一關被大岩蛇剋撚住

所以要升高LV D 用D時間去捉一堆垃圾去磨條大岩石
摸黑過山洞

試過
仲可以背左條路

寶石版永遠都係過咗山洞先打格鬥道館
仲要係越後越難打

又唔覺特別難打
只係第一關被大岩蛇剋撚住

所以要升高LV D 用D時間去捉一堆垃圾去磨條大岩
摸黑過山窿真係好多人試過
細個玩四色版真係唔知捉XX隻先有技/物品送
都係誤打誤撞

玩比卡超版完全唔知御三家獲得條件
係大個重玩先知

無記錯打完小霞個關 行上少少就有小火龍拎
去幽靈大廈要拎眼鏡先上到樓
有隻卡啦卡啦欄住
無人教 純同表哥兩條友研究打爆機
卡比獸 劈樹都唔係問題
起馬你會覺得呢個係一個難題考你

最仆街係黑洞 過完黑洞打天王果個黑洞
屌你仲以為係咪隻GAME壞撚左有BUG
次次入去乜撚都睇唔到玩西咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞