點解細個玩日版寵物小精靈 唔睇攻略都爆到機?

484 回覆
257 Like 2 Dislike
我到而家都仲好佩服研究到點捉寶石小醜魚嗰條友......

果時我釣左三日, 日日係到釣, 終於釣到條男既小醜魚...

依家都唔明點解果時咁有耐性係到釣

我個朋友當年釣左成個星期
聽都市傳說話得瀑布上面嗰六格先釣到
大個左我話返佢知個捉法佢屌曬鬼
之前重玩綠寶, 捉左2個倉的小醜魚check個體值

我記得以前上網淨係check到個機率低都冇人有, 但係幅地圖紅左勁多地方話有得捉

又唔係好覺低機率
不過我有 性別潔癖 如果小醜魚係女性,我寧願唔捉
由火紅果代開始玩
玩到去BW見到全部陌生既pokemon已經無動力玩
記得細個果時玩黃版
又未識捉精靈
用比卡超硬打小剛
卡左勁耐 最尾比卡超升到30幾lv 先夠打
仲有黑色山洞 唔識照明
最後都出到去果下真係好感動

比卡超打小剛果種無力感

屌 當打用弱智陣打
係用比卡超打到火都黎
RELOAD左N次之後
試下用巴他打 結果
玩左咁多版淨係金銀卡比獸同寶石版果三碌柱有睇攻略

寶石版三柱唔睇攻略真係唔知點搞,冇hints既完全
On9 有幾多個人可以唔睇攻略冇人教又可以唔卡卡比獸

卡比獸算得係咩,大奶罐先係惡夢

大奶真係要命博命打

你用火球鼠開局咪難
遊戲難度不嬲係水>火>草

你用火球鼠開局咪難
遊戲難度不嬲係水<火<草
黃版唔捉毛毛蟲同波波係過唔到第一關

識玩梗係等lv9比比鳥先捉啦仲波波綠毛蟲,磨到2046呀
我到而家都仲好佩服研究到點捉寶石小醜魚嗰條友......

果時我釣左三日, 日日係到釣, 終於釣到條男既小醜魚...

依家都唔明點解果時咁有耐性係到釣

我個朋友當年釣左成個星期
聽都市傳說話得瀑布上面嗰六格先釣到
大個左我話返佢知個捉法佢屌曬鬼
之前重玩綠寶, 捉左2個倉的小醜魚check個體值

我記得以前上網淨係check到個機率低都冇人有, 但係幅地圖紅左勁多地方話有得捉

又唔係好覺低機率
不過我有 性別潔癖 如果小醜魚係女性,我寧願唔捉

唔係女性先要捉咩 btw, 其實捉完都可以同百變怪生蛋既
細個玩金銀版自己chok左複製bug出黎(冇人教),之後成個星期係度複製

我試過用100lv bug chok左隊寶石海星戰隊出黎
其實我成日覺得第二代比人低估
氣氛, 音樂, 畫質等都最吸引我 (尤其GBC黎講)
可惜只出過金銀水晶三隻game
如果出多D第二代遊戲就好

第二代真係最優秀,成隻game承傳自初代,唔似之後咁斷層。

風格都好日式,之後果啲溝哂美式風格。
開始咁咁原汁原味。

你用火球鼠開局咪難

其實 我一直唔覺大奶罐難打
可能我頭5,6 gym都練死三御守

反而覺得3條啟暴龍最煩
04005B72:0044
GBA年代
捉火鳥冰鳥雷鳥捉到手指公甩皮 有冇人明

我剩係試過生好大粒水泡然後再吉爆佢,痛到仆街。過幾日又黎過
講深刻綠寶石 捉烈空座都好深刻
架單車連過果D陷阱

呢個係惡夢,架車轉唔切彎刹錯制都要由頭黎過

你用火球鼠開局咪難

其實 我一直唔覺大奶罐難打
可能我頭5,6 gym都練死三御守

反而覺得3條啟暴龍最煩

對啟暴龍用 大力鱷+冰牙 直爆
如果大家想玩返而又係iOS 嘅朋友
依家可以用小雞模擬器去重溫返所有game 甚至係漢化
因為佢地終於有方法係iOS 到玩
只要上safari or chrome search 小雞模擬器iOS 第一條link就係教學了
架單車連過果D陷阱

大個左玩手機版,係做唔到十字制個種
機動性行走,成鬼日跌落下一層
架單車連過果D陷阱

依個真係幾難玩
第一次卡咗喺彩虹市火箭兵團總部
個背囊爆哂冇位拎條鎖匙
但就睇唔明啲日文我就以為係有問題

成個鎮啲npc都傾過哂 傾完再試
玩到啲位熟哂都未過到

之後重玩可能冇咁多心機執嘢就過左
其實我成日覺得第二代比人低估
氣氛, 音樂, 畫質等都最吸引我 (尤其GBC黎講)
可惜只出過金銀水晶三隻game
如果出多D第二代遊戲就好

第二代真係最優秀,成隻game承傳自初代,唔似之後咁斷層。

風格都好日式,之後果啲溝哂美式風格。
開始咁咁原汁原味。

啱, 你大概講出我想講點解第二代特別吸引我既原因
簡單d講我覺得金銀水晶係最有pokemon風格既一代
黃版唔捉毛毛蟲同波波係過唔到第一關

我去石英高原條路捉猴怪

猴怪加尼多朗
紅藍綠寶石個年代有電腦上網 卡關都有得CHECK
紅綠黃金銀水晶真係打撚死人
GBA年代
捉火鳥冰鳥雷鳥捉到手指公甩皮 有冇人明

我剩係試過生好大粒水泡然後再吉爆佢,痛到仆街。過幾日又黎過
屌 真係痛到pk
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞