點解細個玩日版寵物小精靈 唔睇攻略都爆到機?

484 回覆
257 Like 2 Dislike
個個都講05閃光
記得裝左閃光落雷超到
後悔到仆街
少撚左招打人技

唔緊要啦 反正細個個個d配招咪係 10萬 落雷 電擊 咁
多一招少一招冇乜分別

細個一定會盡可能揀返自己既屬性招,覺得會襯
玩金銀板個時唔識過胡說樹, 玩玩下隻隻練到四十幾五十lv先拎到個水壺整走隻胡說樹

成個城啲npc都講晒野easy過
不過太大力兩野秒左
本身諗住捉埋
唔小心打死左隻臭西樹妖同黃金鯉魚王

好彩有save

黃金鯉魚龍正
唔小心打死左隻臭西樹妖同黃金鯉魚王

好彩有save

黃金鯉魚龍正

工具寵
學晒4招HM
講深刻綠寶石 捉烈空座都好深刻
架單車連過果D陷阱

呢個都唔夠卡卡比獸難
摸黑聽聲過山洞

屌佢老母唔識拎推石,練到隻水箭龜100lv 都未打到四大天王

勁有恆心先用到100lv

噴火龍100lv

尤基納100
個時聽fd講升過100 去左101會老死
第一次打四大 諗番起個背景音樂都起雞皮
其實我成日覺得第二代比人低估
氣氛, 音樂, 畫質等都最吸引我 (尤其GBC黎講)
可惜只出過金銀水晶三隻game
如果出多D第二代遊戲就好
我記得我玩黃版果時小一
有個全黑嘅洞穴
咁我果時唔知要裝閃光
喺黑擝擝嘅情況下玩左4日, 終於撞到去出口

比著係而家, 我諗我寧願唔玩
個個都講05閃光
記得裝左閃光落雷超到
後悔到仆街
少撚左招打人技

多一招少一招冇乜分別

究竟有幾多人細個真係試過玩對人戰

利申:我隻影分身自我再生利基亞世界最強

有玩過
金銀版,六隻夢夢 淨係用一擊必殺果招插插插
2邊鬥好運,睇下邊個插中先
黃版八個道館leader平均難打過三色版好多
仲要係越後越難打

所以特別鍾意黃版,同埋覺得佢啲寵物圖最靚
有無人知金銀
砌晒化飛、千年蟲、多刺菊石拼圖
有咩用?

砌完會地震同主角跌落街
個個都講05閃光
記得裝左閃光落雷超到
後悔到仆街
少撚左招打人技

多一招少一招冇乜分別

究竟有幾多人細個真係試過玩對人戰

利申:我隻影分身自我再生利基亞世界最強

試過啦,果陣同fd坐埋用對打線連住,仲記得係金銀版果陣,不過大家都係鳩玩
細個有多餘時間比自己喺遊戲世界周圍遊蕩
大個咗連玩GTA 5都要睇攻略玩
小智啲配招真係好廢
有無人知金銀
砌晒化飛、千年蟲、多刺菊石拼圖
有咩用?

砌完會地震同主角跌落街

落去捉未知lo

捉晒有咩用
由黃版玩到珍珠版,愈細個愈唔洗睇攻略
去到珍珠版就識上網睇,仲要係圖文攻略
細個玩金銀贏左火箭兵團大佬果陣
有個唔知咩博士話我喺英雄救左呢個世界
個時開心左成日
反而想知黃版點樣可以做到儲齊圖鑑
起碼見齊先
以前玩藍版 爆左機自己搵到超夢夢 點先發現要用必捉球 重新再玩過
之後自己搵路見到雷鳥 開心過哥布林發現新大陸

邊個話一定要用必捉?

我記得狂掟普通精靈球都可以捉到

我同上面某巴打一樣,有紅色波強逼症
所有寵一定要用200蚊波捉
一來紅色波最靚最似返卡通咁
二來覺得紅波都會捉到,點解要買貴波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞