點解細個玩日版寵物小精靈 唔睇攻略都爆到機?

484 回覆
257 Like 2 Dislike
其實有乜好點解
打得機又唔識字就會四圍行架啦
一定要有攻略先打到機?
比哂hints先過到關?
係咪屋企無飯食你就會餓死

你睇下近年果堆RPG先
細個一卡關就去問隔離屋點玩
一係落樓下公園周圍問人點玩
細細個 個個岩山山洞好撚黑
自己又唔敢行 驚係山洞入面盪失路
驚返唔到出黎 又有一命爆機潔癖症
所以細個都係俾表哥幫我打爆機 之後我再玩爆機save
到我18歲玩返 先知原來個岩山山洞
原來得一條路俾你行 根本唔會卡 我屌

另外Pokemon 4色版 拎左小火龍先 真係好撚難打
頭一打岩系 有時-6靠隻波波同小火龍都可以過到
屌拿星 第二關就有500種族值既寶石海星屈我機 又係識補血 依關同大奶罐有得fight
仲有試過第4關卡
4色版個時招挷可以無限連
我睇住我隻水箭龜150血 俾佢用一招挷
慢慢3血扣 扣到0血 睇左我7分鐘

小火龍最勁wo
點會難打

升到噴火龍先過到

最慘都唔係唔識路
最慘係餅帶冇電你會冇左個save
GBA年代
捉火鳥冰鳥雷鳥捉到手指公甩皮 有冇人明

有強迫症一定要用紅色精靈球捉
瘋狂狂掃AB制 /跟左右搖擺制AB制

我都係 仲記得
用左299個先捉到超夢夢 個時玩到無哂電
最後因爲係玩老番 開番機咩save都無
嬲撚左成個星期
GBA年代

我都係 仲記得
嬲撚左成個星期

我仲慘
金銀版用超夢夢同朋友換左隻夢夢返黎
之後返到學校周圍唱自己有夢夢
點知想證明畀人睇果陣餅帶冇電
攪到我變左吹水精俾人杯左一排
火版隻火鳥最無特色 求其放係冠軍之路
On9 有幾多個人可以唔睇攻略冇人教又可以唔卡卡比獸

吹笛呀有冇玩過
第一次玩金版 坐船果度卡左好耐
開頭有個水手塞住條路唔畀過 又唔識睇日文 結果搞左一輪先落到船
落船果下見到去左初代地圖真係好震撼
GBA年代

我都係 仲記得
嬲撚左成個星期

開返機咩SAVE都冇 咁你既意思係你由頭玩到去捉超夢夢都冇熄過機?
金銀版用草系玩,頭兩個道館已經卡哂關
我去到鬼屋格拉格拉卡左勁耐 有無巴打一樣?
GBA年代

我都係 仲記得
嬲撚左成個星期

開返機咩SAVE都冇 咁你既意思係你由頭玩到去捉超夢夢都冇熄過機?

你知唔知GB年代既SAVE係咩形式保存

吹笛呀有冇玩過

金銀版好似要較到個收音機去吹笛嗰個台先過到?
嗰陣全部日文鬼知要開收音機咩
邊到有得dl黎玩返
童年回憶啊 最衰平水相逢又收哂皮
邊到有得dl黎玩返
https://youtu.be/f4xL2kEN9Yk

講真,呢條友要玩幾耐先研究到個套路
邊到有得dl黎玩返
邊到有得dl黎玩返
邊到有得dl黎玩返
Sorry app版lag左

吹笛呀有冇玩過

金銀版好似要較到個收音機去吹笛嗰個台先過到?
嗰陣全部日文鬼知要開收音機咩

係,唔知邊個係要逐個試先得
其實有乜好點解
打得機又唔識字就會四圍行架啦
一定要有攻略先打到機?
比哂hints先過到關?
係咪屋企無飯食你就會餓死

你睇下近年果堆RPG先

啫係覺得講到明比你知
比埋箭嘴係地圖先識玩?
https://youtu.be/f4xL2kEN9Yk

講真,呢條友要玩幾耐先研究到個套路

比教好奇5lv點行到入去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞