點解細個玩日版寵物小精靈 唔睇攻略都爆到機?

484 回覆
257 Like 2 Dislike
講深刻綠寶石 捉烈空座都好深刻
架單車連過果D陷阱

呢個係惡夢,架車轉唔切彎刹錯制都要由頭黎過

屌你老味用手機模擬器玩仲on9冇制禁我試左兩個鐘先上到去捉烈空座
黃版唔捉毛毛蟲同波波係過唔到第一關

捉馬騮打石
第二關門口換寵原地飛天去超夢夢山洞門口捉夢夢

根本無可能試出黎 肯定睇source code先搵到出黎
唔小心打死左隻臭西樹妖同黃金鯉魚王

好彩有save

鯉魚龍 打錯

其實特別色係咪真係勁好多

上網睇三圍就知真係勁啲

閃光寵物小精靈遇到既機率低過行街突然比人屌屎忽玩左咁耐pkm一次都未見過

我淨係遇過一次波音蝠

好彩有save

鯉魚龍 打錯

上網睇三圍就知真係勁啲

閃光寵物小精靈遇到既機率低過行街突然比人屌屎忽玩左咁耐pkm一次都未見過

我淨係遇過一次閃光波音蝠
以前嘅"攻略" 都係大家傳下傳下咁嚟

黃版上宇宙

去第一關 博物館 坐火箭上太空捉夢夢

世紀騙局

溜冰

依個好似好熟咁
摸黑過山洞真係痴線 細過太得閒先做得出
黃版打到第四道館之後唔識玩 不停打20lv怪大比鳥升到60lv

好彩有save

鯉魚龍 打錯

上網睇三圍就知真係勁啲

黃金鯉魚龍(其實係橙色)
剩係一出黎會閃一閃先對戰已經型死
有冇人記得

溜冰

依個好似好熟咁

冇記錯好似係咁?
過咗最後一個好似直行都得

溜冰

依個好似好熟咁

冇記錯好似係咁?

細細個唔知 真係會卡足一星期

溜冰

依個好似好熟咁

冇記錯好似係咁?

依個唔難
試得多就得
起碼唔關唔識日文事
黃版唔洗攻略爆到
記得卡最耐係要比飲品個關員先放你過去第六關
果時小二度竟然識睇果樣飲品既日文字去估要買果樣道具比佢
到銀版卡左係裡關舊版圖發電廠(呢個真係要搵功略先知
超on9個發電廠唔見左某件零件而果件零件就響小霞個道館遊水先搵到
呢個我唔信有人細個唔識日文都過到

溜冰

依個好似好熟咁

冇記錯好似係咁?

依個唔難
試得多就得
起碼唔關唔識日文事

得罪講句呢個係關智商事

溜冰

依個好似好熟咁

冇記錯好似係咁?

依個唔難
試得多就得
起碼唔關唔識日文事

得罪講句呢個係關智商事

我第一次玩嗰陣十七歲
原來無覺得難, 只係試幾次就過到
所以難應該係關細個腦筍未生埋事
黃金城隻胡說樹
卡到隻火暴獸87lv先過
黃金城隻胡說樹

其實卡關還卡關
唔一定要keep住係野生擦lv既
擦到咁高lv就算過到關
我都寧願擺番入電腦捉過隻算
唔睇攻略點知要問個阿婆攞茶?
玩黃版印象好深刻
去到第一個道館我打咗好耐都打唔到
小拳石同大岩蛇完全屌打比卡超同波波
最後表哥教我捉隻猴怪,用格鬥系打就輕鬆過
搞咗好耐,終於可以喺深灰市向右行冇人叫停我嗰刻真係好感動

我第一隻pkm都係黃版
但我係捉波波,進化成比比鳥去到32lv,加補血藥先打得贏小剛

屌!一成功向右行,開心到彈起

每次成功行到條原本行唔到嘅路都好興奮
金銀版

打完第7關之後去第3關地下城,卡左成個月,最後要問人先過到

上網睇三圍就知真係勁啲

第二代每項個體值最高係 15

在第二世代中,顏色是否不同由個體值決定。如果一隻寶可夢的速度、防禦和特殊個體值為10,攻擊個體為2、3、6、7、10、11、14或者15,那麼這隻寶可夢就是異色的。

色違個體值最高係 15 / 10 / 10 / 10 (攻防速特)

而家又話一樣
金銀之後冇玩
黃金城隻胡說樹

其實卡關還卡關
唔一定要keep住係野生擦lv既
擦到咁高lv就算過到關
我都寧願擺番入電腦捉過隻算

我以前卡關係會周圍行行哂成個地圖同哂所有人講野 所以都唔會卡好耐
玩黃版印象好深刻
去到第一個道館我打咗好耐都打唔到
小拳石同大岩蛇完全屌打比卡超同波波
最後表哥教我捉隻猴怪,用格鬥系打就輕鬆過
搞咗好耐,終於可以喺深灰市向右行冇人叫停我嗰刻真係好感動

我第一隻pkm都係黃版
但我係捉波波,進化成比比鳥去到32lv,加補血藥先打得贏小剛

屌!一成功向右行,開心到彈起

每次成功行到條原本行唔到嘅路都好興奮

捉尼多郎用格鬥秒過
心金/魂銀係pkm最後高質之作
不服來辯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞