日本租車公司員工:港人係「炒車界高手」 沖繩自駕遊 4日3宗意外

479 回覆
759 Like 30 Dislike
小心啲咪得囉
學車個陣咪又係咁揸
話去次旅行就見到人既真面目嘛
可能D女平時唔聲唔聲,一去旅行就變番八婆
女車手+雪藏牌
日本仔驚未
租車冇買全保
所以d車花q哂
d友仔租車完全無公德心
某間租棍波jdm車已經捉得好嚴
車內SET左行車記錄SENOR, 激劈打來問你咩事
爆左呔/花少少收你10萬YEN
奉勸雪藏牌/生手司機真係咪鬼租車來渣
你地只會玩爛緊個友善租車制度
我4年前就係U-turn 無擰頭,
俾部後上加速既綠Van 欄腰隊埋黎,
total 左部車無左18萬,
好彩無人受傷。
但已經嚇到我而家有時訓覺發夢都會諗返起望住架Van 仔車頭燈就係我眼前果幕然後醒左。

果次衰心急,
之前揸左4年車幾乎日日揸,連車門都無hi 花過。
多謝 會睇哂片先去揸
咁最簡單咪將牌照改爲每5年續一次,
每次要pass 個簡單3分鐘路試。

不過而家考牌條隊都排成年,
每個人續牌要考路試睇怕無乜可能,
除非可以駕院代辦啦。
因為香港人大部分都係雪藏牌,分分去到日本先考牌後第一次揸車BTW大家右軚都咁既樣,去到歐洲揸左軚會點
我4年無揸車(之前有車日日揸,後來賣左),
今次去日本自駕遊前都搵fd 借左架車練左一個鐘,
揸下山路,高速公路,市區,
熟適返個駕駛感我先敢過去揸。
平時吹噓買車一定買棍嗰D
咪講到去租車一定租棍同埋搏佢俾架GR YARIS你

俾我係當地公司租哩D車俾你就限Q你速
租細公司既車隨時比人屈
大公司你買齊保險, 交車時入好油 花成點都唔關你事
自強狗啞左
根本就唔應該再租俾班女
第一次出事就應該收返架車啦
台仔揸4轆真係危險,行人地獄唔係假嘅。交通部怕得罪人又唔敢執正啲交通法例嚟做, on99 啲人話行舊制行人道綠燈照有車都無人理。外國駐台啲外交官一年都可以撞死幾個,如果有日台灣同世界斷交係因為太多外交官被殺我會覺得好合理。

不過佢哋電單車又真係高手, 吊打香港啲外賣仔。未夠稱考牌前已經日日揸住返學放學,考牌只係走過場。 差唔多單車夠位入到嘅佢哋就入到
清識啲嘢喎
雪藏牌配雪地,perfect match

型棍到呢
Toyata自己本身都有得租gr yaris揀,洗乜駁
你好撚好技術 你包保自己實唔撞
人地唔撞咪得囉
關你撚事咩
屌你老母
話冇指定車款只揀車種點知人地派架GR YARIS 成功搵到人地著數
好似話又已經玩爛左
其實係咪香港人先係本身無揸開車, 但去旅行就會練車?
有gf four版租?
唔係1.5 na黎咩?
灣不過就填海
落雪我試過一次上北海道大雪山浸露天混浴溫泉,嗰次係唯一一次跣呔跣到我覺得部車會反但係好在車速慢控得著
個種感覺喺香港未試過
我下年甩P會補幾堂先去日本自駕
春/秋天九州試下先啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞