日本租車公司員工:港人係「炒車界高手」 沖繩自駕遊 4日3宗意外

479 回覆
759 Like 30 Dislike
其實冇乜經驗真係咪去外國害人
我就雪地沙漠都試過自駕
真係應該睇晒youtube片,當地法例,先去楂車
日本已經好易 最難應該係印尼
笑死
重有2個月
過得開心啲喇
有咩未做好做喇
旅行揸車好似攰啲?
我意思純粹覺得平時無揸開唔知揸車攰,
一眼關七好攰,
而且通常旅遊心態比較放鬆啲,
好容易粗心大意啊!
女司機係少啲意外,冇咁多因為鬥氣,爬頭而炒
但奇怪車禍多數係女司機

例如以前有單係多層停車場衝左落街
拎住雪櫃牌第一次揸車就係歐洲做野
好彩有同事傍住 慢慢揸 再學過
但條命係無價
俾我佢撞第2次就唔會再坐
第3日撞埋落山
依家係巴基斯坦同烏克蘭先係最難,印尼對比之下好易
依d通常自己無事
但對家有傷亡
香港人大把雪藏牌
反而中,台,韓....呢啲國家, 汽車幾乎係必須品. 本身都揸開車
東京大阪市內難渣過香港喎
利申 香港 加拿大渣車翻工
仲要佢個牌嘅形狀唔係國際通用嘅六角形
唔覺得有幾難揸,打燈就會讓,香港仲難揸
其實國際牌去第啲國家揸車好危險啲規矩都係亂鳩咁嚟一知半解都可以上路
超哥帶領下香港終於有野上到世界第一
市區唔係講近郊喎東京澀谷果啲
繁忙時間車仲多過香港
喺外國揸車係基本技能

但香港人覺得揸車好威
明明唔識揸(雪藏牌)都要揸
自我感覺良好
問埋佢哋點睇台灣人同韓國人
篇新聞有講個司機香港無養車?
"what I think is, you are going a lot safer, and enjoy the holiday more, if you do your holiday on a bus"
好撚正
呢單野好耐嫁啦喎

香港人唔止手車屎以為自己好勁,重點係揸車好無品,試過喺沖繩無啦啦畀人過頭然後收到勁慢,可能你話我之前做咗衰野,我自己就無印象,但喺香港就試過一次揸緊架9噸車喺啲三線要一齊S行,架tesla自己想直行,但我前過佢S緊,過左燈位之後就過我頭踩停我,所以好多時都係啲鳩人做咗柒事要攞尾彩
建議雪藏牌直接去nurburgring 租架gt3rs
諗起幾年前去沖繩自駕差d 俾個仆街迎頭相撞
條仆街車住條女超晒速盲彎cut 雙白線
好彩我收油收得快差d 俾佢害死

地點係南城山區無乜車
唔撚識揸車真係咪出黎自駕害人
影定張靚相,記得要大張小小
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞