日本租車公司員工:港人係「炒車界高手」 沖繩自駕遊 4日3宗意外

479 回覆
759 Like 30 Dislike
果3條女撞過第2次仲夠膽繼續坐佢車
香港文化係車惡過人嘛
你守規矩停低讓人過斑馬線,好人啲嘅就砵你,仆街啲嘅直頭喺之字線範圍內抽頭過你
個個覺得違泊有理九龍城嗰啲地方已經泊到習非成是
「揸車唔揸到去門口我唔好去搭巴士?
我平時係香港都無揸車,但去外國自駕前都會係香港租兩日車練返d手感先,出發前再熟讀當地既交通規則
香港人垃圾認叻窮撚度縮酸人無料扮四條都唔係第一日嘅事
嗰D應該係喺香港租車既雪牌啫

日本官方認証
港仔手車仲廢撚過台仔,唔撚係掛
坐女人車?唔要命
樓主呢單唔夠爆趣

聽過有條仔去日本自駕唔夠24個鐘撞左3次 之後就無再揸 佢條女打黎同我呻我先話佢好彩 咁都無穿無爛
香港太多雪藏牌
政府應該定期收返
唔係就外國應該唔受香港牌
台仔揸車係小心啲
就好似放隻龜係馬路行咁
講真 沖繩算好好揸
好多路都冇咩車
當年考完牌,揸開公司車個師傅停左牌焗我要頂
我諗起碼足兩個禮拜出到條街先冇咁怯

唔係話咩老手先揸得
新手揸出去,實乜都驚,顧得堂軚又顧唔到個gps
個人一亂就好易奶野,又唔知咩時機cut線好,
日本d燈又未必睇得明晒,線位又唔知行得啱唔啱
都仲未講泊車
仲話去雪地拎經驗,大佬呀,乾地車都未舞得掂
好彩冇事咪可以返到去也文也武囉

根本考完牌雪到甩P唔補鐘直接去外國自駕果d正冚家產黎
起碼都要補返幾日等自己有身體記憶先
冇車唔係問題
好心出發前俾啲錢補吓鐘
一定大把人過去練車
屌你老母迴旋處停喺度等cut線
警車著燈追撚咗10公里都唔停車
屋主:
香港雪藏牌都夠膽去日本揸車
人哋撚知你雪藏
俾咗錢唔繼續坐咪好蝕囉
上次FUCK肛同名古屋自駕遊又係見到極品港區車手,我真係屌佢老母唔U得嘅位,落窗大大聲播住MIRROR嘅歌,上晒電咁揸住架GR YARIS,唔理燈口直接同我U返過對面線斑馬線位,搞到十字路口對線嘅車已經起晒步,差啲全部追尾隊埋頭車度。

痴撚線唔明點解咁冠馬路炸彈,出城去做炸彈人
點知你係咪雪藏
其實真係抵比人話,你老屎唔係揸開車,又學人旅行租車揸,路牌都未識睇,撞係應該,人揸我又要揸既心態,睇邊個唔好彩遇到依d車手,只可以講:賠錢啦 插頭,下次自己沖落山瞓棺材,唔好出黎害人
祝你好運 雪藏牌揸雪地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞