日本租車公司員工:港人係「炒車界高手」 沖繩自駕遊 4日3宗意外

479 回覆
759 Like 30 Dislike
咁講真, 去之前咪係香港問朋友借部車搵返基本手感都要啦
你去到人生路不熟, 部車又啱啱先第一次揸
原來係 Made in Japan 巴打寫,好耐冇聽到你消息,如果見到呢個留言,不如講下你近況
甩P 嗰個其實而好撚反智

個個P 牌都唔揸車等夠一年, 咁有咩意義
其實應該出返個甩P 試
same
一樣冇事
男人係做大事既料

咁過埋甩p試,之後都係雪藏,點計
再加上其餘3個女生你一言她一語下

睇字都嘈
其實香港精神就係扮唔知

你估真係唔知要報驚同埋唔可以違泊咩
不過香港人就係 報警晒時間, 爛左小小返去先搞
違泊就屌你泊20分鐘都200 yen, 緊係偷雞泊啦, 比人捉到咪扮唔識
咁無架喎
唔通真係學上面咁講無牌收返個牌咩
台仔一人一架電單車,先唔好講個駕駛態度
但起碼習慣咗睇燈同有更多路面經驗先
香港來的女生

港女 港累
酒駕真係害死同車既人
佢無去過多商用車地區轉右
對面一路綠燈都有車
如果係通勤時間條車龍係半個鐘以上唔會停
其實係轉唔到右
要再去前一個路口左轉U-turn 轉返過去
港女 港累
我第一次HIGH 到人部車都係係日本

係北海道心急抽頭過架巴士, 塊鏡拍左去佢車身, 0花不過一樣要警局
台灣本土酒駕真係好嚴重, 經常車死人,
班友去到日本都係咁, 真係狗改不了吃屎
Sense既問題
香港太易pass
手車垃鳩圾去到邊都柒
「在取車前,一定有1個員工(我現在的工作) 和你長篇大論地說了超久再把車匙交給你。」

肯定唔撚係
在沖繩租過兩間租車公司
仲要大間既
都係check過架車有冇花之後就俾架車我
頭尾唔夠5分鐘
我試過要揸返轉頭問返佢地個GPS點用🤡
最撚大嘅問題係依家啲香港人淨係靠個導航去揸車
唔會睇路牌路標同埋路面情況
佢係OTS 做咪係囉
OTS 出晒名多野講, 又要你睇晒片先

toyota 嗰啲要你問返佢轉頭
咁頂多咪去之前補足鐘同查清楚啲交通例 講到唔去得一定會死人
咁香港一考到P就揸係咪一定又會死

我喺沖繩見到個日本妹租部車連泊位都扭錯軚咪又係咁租 關咩香唔香港人事
日本唔應該用易揸黎形容
應該係揸得舒服
打燈之後, 後車9成都讓你CUT 線
同埋而家科技發達, 好多YOUTUBE 有日本揸車教學
雖然大部份內容會重複, 但唔同人都有唔同經驗分享
例如有D 冷門少少, 行左線停車盡量留返個出口比人
咁咪補足鐘去
我無話補完鐘唔去得

上面有堆話香港無揸過車都去
上面好多人講到唔揸夠十年車就唔准揸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞