鄭PD燒腦綜藝討論區(4) - 女高三製作中 製作班底換血

301 回覆
5 Like 2 Dislike
睇緊the genius S1,覺得悶悶地係咪我問題
睇咗頭兩集 啲人好難認 同埋後製Netflix做得好好多 雖然套野10年前
頭幾集仲係摸索緊,係難入口D,但去到中期(EP6?)之後就會漸入佳境,希望巴打唔好放棄
唔使得登認晒咁多人?
我記得我第一次睇個時淨係跟剪接個flow睇
反正每集都要叮人走
唔洗特登認人
出眾果啲自自然然認到
但一定要堅持睇埋
睇黎大家覺得到後面好高質
咁我睇埋佢
第三四季最精彩頭兩季係失色啲
https://www.instagram.com/p/C2_VEFtyO1o/?igsh=MTZrazhkazNoNjg2Mw==
鄭爸爸正呀!!!
今年第二季度出嘅話,即係過年睇crime scene
五月再接女高3完之後就差唔多播
好幸福呀hi
神秘推理團(?)喺netflix上,仲以為喺韓國電視台播
其實之前呢個節目一有casting預告
就已經比人話鄭pd係將佢係tvn啲節目
全部加強一下再搬上netfilx
喺netfilx播仲好,平時唔睇韓綜嘅人都有機會睇下,coverage大好多,鄭PD嘅實力值得更多人知道
覺得鄭PD同TVN或者CJ講唔掂數嘅機會真係越嚟越大
如果唔係女高3都唔使換主PD,大逃脫5 PO服完兵役都無影
不過netfilx可以輸出國際,咁就好難計係TVN無鄭PD蝕啲
定鄭PD唔再係韓國本土平台做節目蝕啲啦
https://twitter.com/tvingdotcom/status/1755018540564852942?t=iS5PUEzsKFDZhkc4nhetWA&s=19
crime scene returns 第1集
開頭講不在場證明故事會嘅預告

話說有無巴絲準備整理returns嘅資源?
無嘅話我諗住字幕組一更新就backup返中字
上次狼人殺嗰個EP0係咪都冇下載版?

唔使客氣,大家齊齊睇齊齊討論
新年就等佢啲集數嚟吊命架啦
https://twitter.com/tvingdotcom/status/1755743311753613547?t=2hOJSLv6GbWxB1ZiHBuHaA&s=19
第一案飛機主題都未睇就有第二案預告
似乎係key做偵探,但係full suit
究竟係咩事大家都雞飛狗跳呢

靜候中字,祝各位巴絲大年三十 年初一新年快樂先
今季係咪冇嘉賓
之前仲以為新一季玩6+1 點知都係維持6個人
想睇豆哥同hani啊
有無嘉賓都未有新聞稿聽聞過
可能暫時只係頭兩案都係唔加嘉賓住

我都以為好似你講咁6+1
如果依家咁睇,中間或者有集數係會換main cast
邊個唔得閒就換個飛行嘉賓打吓手個隻(?
斷估唔會成季完咗都係佢哋六個掛
雖然佢哋化學反應好我又唔介意嘅
shoot,話口未完就睇到crime scene pd係最新嘅訪問度
親口講咗今季無加嘉賓換手

因為新加入了3名成員,所以《犯罪現場歸來》中沒有嘉賓登場。 尹賢俊PD 說:"嘉賓出演的時候每週都要經過對他們進行訓練的過程。出演者之間的默契很重要,要在規定的時間內製作出珍貴的現場還原,我想這是正確的道路 嗎","5個插曲中6名成員如何做好很重要。我認為,在嘉賓中,能夠很好地看到新成員是非常重要的。 看了節目就會知道為什麼嘉賓做起來這麼難了 "。

汁:newsen
https://n.news.naver.com/entertain/article/609/0000821613
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞