鄭PD燒腦綜藝討論區(4) - 女高三製作中 製作班底換血

301 回覆
5 Like 2 Dislike

鄭PD:「因為羅PD給我賺錢了,所以我正在用它。」

最新作 - Netflix 魔鬼的計謀

製作《大逃脫》、《女高推理班》系列的鄭鐘然PD攜手 Netflix,推出全新燒腦生存遊戲綜藝《魔鬼的計謀(The Devils Plan)》,近日 Netflix 公開 12 名玩家身份,來自醫生、律師、職業圍棋棋手、藝人等多個領域的參加者,爭奪 5 億韓元獎金。

《魔鬼的計謀》玩家將圍繞最佳大腦的位置展開爲期一週的對決。玩家可以有洞察真相的天才計劃、打動對方心靈的智慧、超越禁忌等爲了勝利的任何計劃。他們在爲期一週的集體住宿中形成了一個社會,進行考驗自己侷限性的激烈的頭腦生存遊戲。

出演:河錫辰、趙涓祐、李惠星、李偲源、勝寛(SEVENTEEN)、軌道、徐有旼、徐東珠、朴京林、金東載、紀堯姆.帕特里、郭峻彬

製作人:鄭鐘然 (鄭中淵)
跟番Netflix正名

如果大家睇完唔夠喉推介番以下同類綜藝(排名不分先後):

鄭PD作品 (全部大推)
遊戲的法則 The Genius S1-S4 (必睇!)
Society Game S1 S2
大逃出 S1-S4
女高推理班 S1 S2

其他
犯罪現場 Crime Scene S1-S3 (私心推)
時光旅店
血之遊戲 S1 S2
CODE - 秘密的房間
頂樓
尋寶遊戲
金錢遊戲 Money Game

純生存類 / 真人show
問題的男人 (200集+ Talkshow類綜藝)
生存男女
海妖的呼喚:火之島生存戰
Busted!明星來解謎 S1-S3 (劇本RP)
新世界: 虛擬貨幣爭霸戰
韓星地帶:求生大作戰

鬥智/生存/真人show... 其他歡迎補充
我鐘意睇問題的男人 可惜比武肺收左皮
Lm
lm
求神拜佛女高3新製作組生生性性質量唔跌
反而想知錫辰麘破密碼next year果到
想睇多d details 好似無講點發現係next year
你睇左佢地之後既片味?
Lm終於睇唒devils plan
成套野最大敗筆係搞唒小圈子
冇the genius嗰種 集集唔同人撞埋一齊有唔同火花咁好睇
同埋好多時 IQ高唔代表EQ高 有學歷嘅都可以毫無主見一味靠痴

Btw河工真心好型坑已入
軌道玩小圈子都唔係最大問題
問題係無諗過佢班信眾竟然成班豬到無一個有自己思想
個個玩到後面直接問軌道有咩策略 完全唔用腦
特別係東珠求勝心咁強
玩poker果陣點諗都應該out軌道 留弱既肥仔啦
調轉諗可能咁樣先仲貼地
就算高學曆多交際其實都未必有主見同自己思考判斷,會好易被影響甚至情緒勒索盲從
都解釋到而家點解咁多傳銷同騙子揾到食
與其話軌道班信眾冇腦 不如話冇腦嘅先會buy軌道嗰套埋佢堆
入面有腦少少嘅已經係東珠同肥仔 都係為左保自己先埋軌道堆互相利用
其實見你地成日屌棋手,其實棋手次次都係輸運姐就算佢能力唔出眾都叫盡左力

睇返之前,軌道同東珠都算,原來阿嬸都夠仆街,水豬兜醫生佢真係功不可沒,係咁講錫辰佢地出賣人

玩草皮戰肥仔又好意思講錫辰出賣人,仲話信錯佢重睇一次真係唔識講,班友都癲既
我同你一模一樣
我甚至係洪哲fans (好鍾意佢無挑追擊戰果種瘋狂)
但係最後真係好可惜
但我係由無挑入韓綜坑,多數追住在石黎睇
之後羅pd 新西遊食堂,有時無聊戀綜音綜都睇埋
不過都係最鍾意鄭pd 啲鬥智類節目
韓國三大pd 金羅鄭
(無挑應該仲難推坑)

棋手黑起上嚟都真係無嘢好講,狂擲到入獄
科學佬真係好乞人憎 但不得不佩服佢 果然係從政嘅人
搞到冇得睇東載同鬼佬玩poker
想睇班勁人對決 多過啲嘍囉教徒係到渡假食buffet
唔知素人選拔份卷係點架呢 得兩人滿分 本身好期待東載既表現但咁早被foul
https://x.com/tosuka4/status/1719854154678690283?s=20
轉發女高3新聞,確認2024年出,但未有確實日子
除咗五位成員回歸,同新聞最後一段提到製作班底,其餘無咩大資訊
(以下英文機翻最後一段)
The crew, with the exception of PD Jung Jong-yeon, reunites once again. PD Lim Soo-jeong, who has been with us since season 1, is joined by writer Lee Sang-hee, stage director Hwang Woo-taek, and art director Jang Yeon-ok, who enhanced the realistic set.

照咁睇係可惜在無鄭爸爸之外,製作組都係舊人嚟,放心晒
補番 整理咗兩季TG 殘體中字
睇哂成套,overall都唔錯嘅,有啲意想不到嘅位,但後期啲規則複雜到唔想去了解(eg 數字game)。軌道個弱者聯盟foul走咗咁多勁人,係令節目冇咁好睇,但都算係一種玩法
睇完都係最欣賞錫辰,冷靜聰明有情有義靚仔……
Idol 都好得意warm ,
東珠就好好記性,
起初唔係咁中意偲源,但佢同錫辰嘅情誼又加添咗啲感動位
會多啲留意佢地
有無其他類似既劇睇 好撚正…
The Genius 1-4季(都係鄭PD出品)

或者#1推介嗰D
netflix搵唔到既 1-4季
前面17樓 樓主有整理咗tg嘅資源
3-4季等唔切整理都可以上大陸網搵
#1 推介個d請問邊度有得睇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞