鄭PD燒腦綜藝討論區(4) - 女高三製作中 製作班底換血

301 回覆
5 Like 2 Dislike
痴線, 型撚到.....
《魔鬼的計謀》暖心售後!河錫辰用2.5億獎金訂製「99.9%純金紀念幣」分送給出演者~
https://www.youtube.com/watch?v=egUUgE6MTGA&ab_channel=%ED%95%98%EC%84%9D%EC%A7%84HASEOKJIN
觀察咗幾日,是咪標題無掛devil's plan所以少咗討論

兩則新聞:
https://x.com/godchoiyena/status/1725079259855872198?s=20
女高3路透,最近開緊機拍,咁好大機會真係出年年初先有得睇
同埋記得對上兩季都係開頭飯局完就返學校
今次居然係街頭比人捕捉到,有啲好奇會唔會做bibi許願嘅寄宿學校

https://www.ptt.cc/bbs/KoreaStar/M.1700634337.A.894.html
製作'大逃脫'、'女高推理班'的鄭中淵PD將推出新作。

22日據Netflix透露,鄭中淵PD將推出新原創綜藝'神秘搜查團'。'神秘搜查團'是李龍真、John Park、李恩智、李惠利、金度勳、Karina追蹤並解決以科學角度無法說明的奇妙事件的冒險推理綜藝節目。

作為'神秘搜查團'的新人,正在多方面活躍的李龍真、John Park、李恩智、李惠利、金度勳、Karina聚集在一起,完成了在任何地方都看不到的新化學反應。從展現強大口才和Sense的李龍真、到在The Time Hotel中優勝,在生存綜藝中嶄露頭角的John Park、站穩大勢中的大勢的李恩智、展現出眾綜藝感的李惠利、在'Moving異能'中飾演具有特殊能力的班長李強勳並受到熱烈喜愛的金度勳和因為初次挑戰綜藝而聚集許多好奇的全球K-POP組合aespa的Karina。以無法預測的方法解決事件的6人搜查團的面貌將會帶來無法移開視線的緊張感和刺激感。

此外,'神秘搜查團'將只在Netflix上公開。

鄭PD除咗魔鬼2居然又開netfilx新節目,casting幾神奇
(3男3女同crime scene return一樣配置)
結合唔返去拍女高,新節目性質又同女高相近
開心得嚟亦有啲驚係咪即係唔再拍TVN啲節目
可能淨係睇標題就唔知係同devil's plan有關

女高連續3季都係喺天寒地凍先拍,睇見都覺得凍
睇嚟連登post名都要黐住netfilx爸爸先有知名度

女高班女講過話想著一次夏季校服,睇嚟今次第三季都仲未實現到
可能夏天拍攝檔期仲難就過冬天,個個都大忙人咁款
呢個男人係完美
其實D+同Netflix係咪都冇
遊戲的法則 The Genius S1-S4
Society Game S1 S2
大逃出 S1-S4
女高推理班 S1 S2
《魔鬼的計謀》鄭中淵PD新作!NETFLIX新綜《神秘調查團》集結惠利、金度勳、Karina等
https://www.koreastardaily.com/tc/news/150553
黃viu 有大逃出S4
黎緊都係等新作了
鄭pd 而家有 NETFLIX 爸爸又可以瘋狂洗錢了
不過神秘搜查團睇落似BUSTED果類...希望唔好太劇本向...
咁佢真係有料
99%劇本向,netflix真人 互相pk+淘汰係最受歡迎
我就估係女高+大逃脫融合版
因為casting啱啱好係3男3女非常平均
可能似大逃脫一至兩集1個單元
配上女高沉浸式帶身份嘅解謎

不過鄭pd啲綜藝一向有劇本都唔會太干預casting點玩
我有信心佢唔會犯busted嘅錯(希望)
感覺依個模式好難打出去外地市場
Busted好受外國歡迎不過係因為有全一線cast
其實......我覺得Busted都幾好睇

東載喺hku?
應該係 之前有出story問香港有咩推介
唔係contract 有寫唔可以分錢咩
講得好清楚啦喎你冇睇?
其實是但搵一兩個肯扮合作,臨尾背叛已經搞掂,例如填數字果round都foul倒幾件,感覺上喺鏡頭面前唔敢做衰嘢,好似怕有損形象咁,攻擊你都要得你同意,玩得好冇癮
佢做到咁夜,冇得入佢啦,當紀念品姐
我估係唔可以遊戲協議分錢去影響比賽ja
監獄賭命既cost 太大,搵到密碼入已經值攞幾個piece, 就算輸盲五子棋我覺得扣到得一血係合理過即死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞