鄭PD燒腦綜藝討論區(4) - 女高三製作中 製作班底換血

365 回覆
5 Like 4 Dislike
我啱啱睇咗EP1同2(即係total 4集)
男嘅就keep住偵探助理團高質
女嘅就普通,第1集周筆暢心態都唔錯
有d睇The Genius嘅氛圍感(只係冇人淘汰就冇咁刺激)
睇完Netflix怪奇謎案限時破,感覺上係低配版嘅大逃脫

我直頭覺得似busted 果種script
竟然呢到真係有人睇?
咁你咁講應該係睇開,有睇平時班院人既綜藝?
想問有冇見其他邊到有人討論?定我地另外起個tg group傾?成日都冇搵到人傾

女既平均黎講周係最勁,不過佢就差在唔識同人協商
男既都仲係文蹈同蒲最勁

其實唔知佢最後想點搞,唔淘汰就可以keep睇多啲唔同組合既人羅

嘩,竟然有人同我一樣睇咁多
我係冇睇女子版推理,其他大部份睇晒

《登錄圓魚洲》好偏下你竟然都有睇,我都幾鐘意睇,簡單得黎又幾好睇

我連唔係芒果既有時都會睇,極限挑戰呢啲都會睇埋,都鬥一兩下智

驚上面太off,如果唔介意,可以呢個tg group傾都得,本身舊時陸劇同小說都有傾下,可以順便傾埋呢啲陸綜

https://t.me/+LsKIml-XRiE5MGE1

魔方可能夠多人,咩種類玩法既人都有,所以都算幾新鮮

蒲下下都由開局最差變反勝係勁

我本身最鐘意韜,覺得太過份,點解可以有咁完美既人咩優點都有,真係佢玩晒

推理吧1我個陣覺得好好睇,大部份睇晒

依家推理2覺得有啲悶,係為左啲人而睇,變左睇cut多
男表現好太多,女既冇咩記憶點
講得岩,真係少眾中既少眾,勁難搵同好

可能係第二套先覺得少少劇本感重
因為要GG 可以一早死曬 係要最後先整一幕出黎
另外男女混合見有其他comment 話男仔會攬多啲嘢做
諗諗下都係 Karina 揹個袋都會想幫手
我覺得第2集地方夠細,反而擺設精緻d
新另一套Netflix survival game show激讚網紅好好睇
完全唔同類型但一樣鬥智商,同想像好唔同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞