Samsung Galaxy 討論區 (268) 全新FE系列現已有售!

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
iphone轉an?
我覺得都好明顯下用相機影再post/send就無問題
整體黎講有冇後悔

啲apps都冇能力為幾百部唔同spec嘅手機去做optimization
影完再post啦
唔介意用非官方app可以睇下instander
除咗出po出story質素會好好多之外
仲有其他唔同功能
歐版出咗one Ui 6.0
我台水啱啱先出9月安全性更新
真係一生愛潮爆
香港有排
比較期待One UI 6 個animation
電子垃圾賣唔出
s23fe + $99買buds fe

有,佢真係有同日本出版社買咗版權,跟住日本出。
唔介意大陸嘢的話可以望下啱唔啱先決定用唔用:

https://manga.bilibili.com/m

另外,我本身係用開漫畫人(有我的英雄學院),後來好多睇開嘅漫畫都下咗架,發現原來俾人買咗版權所以被迫下架,就開始睇有版權嘅 app。
唔好期待
有無人試過全日個samsung pay八達通搭巴士都嘟唔到 但同日喺黨鐵同餐廳用又完全無問題 玩死我
想問吓我用緊IP11
糾結緊轉IP15 Pro好定轉S23 / S23Ultra定Pixel8 pro

唔打機, 旅行影相, 間中夜拍影星星但唔係必需
聽歌想用到Aptx/ LDAC
諗緊An 機好似自由啲,
但又驚好data 好難由ios過繼
想粗用至少3-4年, 硬體,系統都要
你會點樣揀?

利申有消費劵補貼但聽日到期
FE電子垃圾bundle
one UI 6是咪今個week有?
iPhone
建議買S23U試吓先但唔好賣走部iPhone住, 萬一真係想回頭都有路走
Fail Edition
Data你指咩
Whatsapp嘅話輕鬆過
另外就係你有幾依賴apple生態
唔考慮價錢我會推apple
粗用嘅話售後都幾重要
而3星售後<<<<apple
使用體驗方面,我會揀iPhone
120Hz嘅iPhone唔frame drop得太勁嘅話,主畫面同官方Apps嘅動畫好順。
OneUI動畫跌frame嗰陣嘅「體感」會疾好多

至於功能方面,OneUI最基本要裝Good lock, Good Guardians同埋一堆三叔輔助plugin例如One hand operations, Routines+之類先勉強同iPhone打和。
有ADB/Shizuku或者Root Superuser嘅話可以做多好多嘢。兩者門檻唔同但係都係要自己手動裝。One UI亦都已經多咗好多customization選項,不過亦都有唔少嘢大廠係俾唔上中国廠。例如預設screenshot位置到One UI 5先有得轉非DCIM folder

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞