Samsung Galaxy 討論區 (268) 全新FE系列現已有售!

1001 回覆
10 Like 6 Dislike

Samsung Galaxy 手機實用功能/最佳化技巧
https://docs.google.com/document/d/1LxbaYQMVDx14yeKrTv45v2pa623TpX4d_7gp0mC7Yd8
白卡勿入

介紹返手機台嘅過街老鼠 人稱白卡

唯一各大品牌集中帖不受歡迎人物

Profile:
https://lihkg.com/profile/255744

站務台:
強烈建議admin永久封鎖會員 任何淫#255744
https://lih.kg/1958035

lm
S24係時候換機了
我只關心5x,10x果d
我買ultra就係為左10x鏡
lm
10x真係好似只此一家
我想知佢會唔會換返平面mon多啲
佢係曲,但係顯示部分係平
都算係平mon黎既,可以痴平面mon貼
睇吓先,如果佢個mon係掂,就換S24u,唔係部S22u就繼續戰鬥
仲要睇埋個5X鏡全方位比較
今次要買1TB版先
我平時係512GB起碼先夠主要係影相拍片好撚易爆
唔排除都1TB
不過都要定期BACKUP落部電腦HDD先
幾時出
應該都係2月,今年有可能快少少1月尾
S24u
s24u 5x已成定局, 真係唔太想買
想收隻Galaxy Watch 4玩大約幾錢?
大把人會放carousell啦
不過覺得唔太好用
買6啦
s24/s24 plus
三星宣布面向全球推出「臨時雲端備份」免費服務,用戶可以選擇透過其三星帳戶將資料上傳到三星雲端存儲,總存儲不限,但單一檔案大小上限為 100GB,且需在 WiFi 下進行上傳。

自用戶初始備份之日起,數據最多可保存 30 天,期間用戶可以隨時恢復數據,當接近時間限制時,用戶會收到通知,然後其數據將自動刪除。

臨時雲端備份將從今年秋季開始在全球推出,適用於所有運行 OneUI 6 的三星 Galaxy 智慧型手機和平板電腦。
One UI 6唔知係咪又要等到12月
韓國版本Galaxy S24+ 跑分出來了,Exynos2400
好消息是12GB Ram確認存在
國行是驍龍8Gen3處理器
所以這代S24+價格不離譜的話應該會不錯。
搭載S24 Ultra同款M13 OLED 2K解析度螢幕。
同時採用標準四邊等寬1.5mm邊框

Plus 如果粒3x鏡加強/換粒5x就可以盲衝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞