Samsung Galaxy 討論區 (268) 全新FE系列現已有售!

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
係,三叔好多支那翻新機換殼扮新機,好多香港旋拍都賣緊,咩原封機呀,平賣呀,中伏機會極之高
你之前做左咩野會咁樣? ota update 完 ?
未試過。
所以買返香港行貨好啲
無特別做update, 當時只係按入D新聞通知, 之後白畫面restart, 開頭以為restart一次就可以好似平時入password, 點知電話不斷restart...
近兩個UPDATE之後部機個指模好敏感
成日褲袋攞出黎話已經試左幾次唔得
要你入密碼/ 遲D再試
你地話閃魔咁正, 我買左仲未用
一直用緊淘仔另一間叫"森威客"都幾好
22+同23U都用緊, 等換閃魔
咁樣好奇怪呢! 係邊個新聞app攪到咁樣呢
有無入過recovery mode 清下d cache試下 ?
唔記得左係NOW定ON.CC
請教recovery mode點做? 會唔會無哂資料?

謝謝。
Flip 5 係 8gen2 3700mah
只係清cache, 你d data無影響的

入 recovery mode方法
1. 熄機
2. 插條 type c 去電話,另一邊插電腦
3. 長按住音量向上和 power 開機
4. 見到android 字就放power , keep住按vol key 向上
之後就入到 recovery mode

4. 音響向下到 wipe cache <- 睇清楚係咪揀呢個,揀錯就洗哂你d野
5. 按 power key 確定
會再問你一下
6. 再按 power 確定一次
7. 音響向上推到 reboot 就 power 就得
買左兩張AR等發貨
垃圾dbs要買6千先得
雖然最後都入唔到 recovery mode, 但都多謝你的幫忙。
我諗都係要攞出去整...
係咪你手速唔夠快
system點死都應該唔會影響到recovery partition,除非成粒nand死
係咪set咗啲咩auto optimization ?
如果佢幫你定期自動reboot部機嘅話,reboot完就要打密碼
咁即係如果想要類似iCloud嘅效果,都係要one drive因為之前老母試過用google photos,唔小心禁左google photos 嗰個optimization,搞到啲相簿冇曬,啲相撈亂曬
希望你快快攪掂又拎得番~ !
呢排有雙11優惠
試吓熄鬼咗佢先
原來無開
係買二手翻新個d 點解唔amazon renewed
横掂都係要撞彩但係一定冇假野
想問s23+ 有無邊款殼防塵比較出色
咁又唔好咁極端講到唔影相,唔拍片,唔打機
輕度使用其實都無話唔夠, 睇自己budget
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞