[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (20)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
想搭單問下呢度有無巴絲有用到張有日本number 個張sim card

想買ticket board 飛但發現佢要日本電話,搞左幾日都搵唔到人有日本number 然後今日最後一日 所以想係度試下運氣

Thx
Btw 張卡係未插卡開漫遊就用到
張卡都係人地比,如果太廢去鴨記買過張算數
秋田青森SoftBank完勝十和田湖中
我睇hkepc 唔係話lucky2 好快架咩? 要5G 先有佢講嘅速度?
我上面有幾張圖已經係訊號出5g個陣測 你望下面電訊商名個到會見到
暫時今日黎到第2日 只係試過郊區青森城倉大橋意外出左個12Mbps俾我 其他20次test全部唔過8Mbps

以前有人提出同樣講法話鎖左9Mbps 賣卡佬講法係因為條友用左以前舊版Luckysim卡面舊卡

佢係行docomo 定softbank?
Softbank kddi 做test個陣2邊都試過
我自己本身有張日本本地softbank 5G卡 同一部機 同一個位係正常用到5G
我覺得你呢d info 擺番係hkepc 個個post 匯報俾番個度好d, 你個test 非常有參考價值.
我會開新post 係blog 出呢張卡嘅info based on 你嘅speedtest
有冇人用過HKBN個旅遊sim卡
見佢每日1Gb 15蚊好似幾抵屌
用開birdie 500mb真係好唔夠用
我三日Wi-Fi 蛋已經用咗22G
500MB/1G一日根本係20年前的standard
冇 等你試

有無巴打有包膠

email睇到 幾平
呢張垃圾
爬哂文 如果12日有啲卡住,博唔博用lucky2 好
truemove 真係幾好 大阪 京都 奈良收得好 無load 空氣出現
打完佢會叫你另外打個code

果個code應該就要喺TrueMove H個sms度打番果個code,等一陣就會收到短訊,sorry 1999
自己衡量 要買就最好有其他後備
唔知咩原因會鎖7-9Mbps係事實
今日唔知點解突然收到5G 100Mbps都係事實
多謝巴打幫忙
不過佢已經受付完了,希望下次有緣睇到
人在國外,買卡唔方便手機無esim
想平平地養張可以大部分地區都上到網既卡(主要係for日韓台泰)落機即插即用

想問sim2fly係咪可以養?
我之前追po見到好似每個月10泰銖就可以養住,有需要再買plan咁樣?
定係大家會有其他推薦?
如果想拎野上mercai賣,係咪用電話number個張登記都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞