[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (20)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
我2月先飛 依家係亞馬遜訂comet 5g 10gb 卡 會唔會太早買到時用唔到?見話得三個月內
自由鳥亞洲區有折 買咗好多日
睇#2
Comst係咪收得皮
你呢個郊區得4G LTE咋喎, 個速度睇落算正常
我上次7月買, 有效日期去到12月
你而家買都得架喇, 最緊要有貨者
請問Truemove H Japan
點樣激活送4GB ?
剛剛插卡SMS泰文無寫送多4GB
你試下*116*1# check data
如果有送嘅話應該會有兩行6+4GB分開寫
買左DJB 一月去中部試下
最主要要導航 驚其他卡收得唔好
得500mb一dag, 去到至少每日要用兩day
都唔係話好抵
咁有啦,唔該晒
唔係只係限速咩
佢個限速真係限到網頁, GOOGLE MAP, WHATSAPP都用唔到
限速慢到Whatsapp 都收唔到
https://www.mypacemarket.com/products/truemoveh-japan
https://www.mypacemarket.com/products/truemoveh-world
你地講緊Truemove 係咪呢2張?
如果大阪同近效OK?
另外係咪無左AIS?
想問下calender esim 係咪scan qr code activate 先
開始計? 定買入就計?

ok 最好自己lock Softbank

AIS鴨寮街仍然有
不過只係比較貴同埋冇送GB
thanks!!
我記得上次我用comst, 我屋企人用TM. 導航時反而佢哋果張仲無delay..
COMST 5G 10GB返咗貨
C出口轉左頭幾檔,有個中年短髮女人賣$60(japan),asia$70
見佢有幾隻,黃色嗰隻應該最舊,新版本粉紅色日本包裝平少少,仲有一隻唔記得
邊有新舊分
黃色嗰隻係Asia
粉紅係Japan
唔同產品嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞