[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (20)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
咁如果用cmhk 月費如何?
$16x 10gb 一個月
cmhk定cmlink?
cmlink thanks 🙏
速度都唔係快
#1blog應該有test result
睇人回報 16-4x
都ok 喎按受到
cmlink唔係長keep既話要小心,唔係你唔交月費就自動cut plan,會一直追你數
有時明明cut左都仲會收多你一兩個月月費
3hk 嘅話, 你用iphone 就無問題.
mobal買完唔攞卡當蝕比佢得唔得呢
我iPhone12用緊comst 10gb, 今日第十五日、剛好用曬10gb, 用商場wifi 選增值10gb plan, 去便利店跟佢步驟、增值完、要等佢30分鐘操作、成功再用
心得、懶人呢張咭唔好用、用返香港漫遊咭算
之前屋企人買過呢張卡去日本但換完卡後用唔到
好彩我係用番smt漫遊數據先冇中伏
2張Truemove H Japan
android 有問題?
張卡行AU KDDI network. 要band 18. 好多android 機都無band 18
原來係咁, 好彩我用iPhone
你仲未走呀 唔係可以直接網上增值咩?
未、玩22日、香港信用卡網上碌卡要收sms、唔試啦
黎緊月尾去9日 東京近郊
全程自駕沿住外圍玩
有無ching 係近郊用過truemove H 同全日系docomo?
最緊google map gps無問題就夠做
同埋google全日系docomo張卡, 有好多個樣,邊張先真
前幾年同用過幾次wifi-rental-store 係東京 大阪 北海道都幾好用 好似冇試過收唔到
依家見過佢新出有docomo既無限數據WIFI蛋 之前都係得softbank
因為我今次由青森沿路渣車落返東京 都經過唔少郊區
上網睇D人話郊區docomo會比softbank好
想請教下係唔係真
用iPhone 有時都要自己揀返KDDI
不過每日得500MB,好快用完

【CC字幕】【日本旅行】 2023實測! SoSim VS Club Sim 邊間好用啲? | 日本sim 卡網速大比併
https://youtu.be/lObHgzYnyls
收SMS唔使錢㗎喎
要開漫遊、睇到d ching 話sosim 日本收唔到
咁梗係要開漫遊啦
唔開啦、便利店都方便、張comst 配yahoo map 已經夠玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞