[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (20)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
https://www.amazon.co.jp/product-reviews/B0BVBLN3XV/ref=acr_dp_hist_1?ie=UTF8&filterByStar=one_star&reviewerType=all_reviews#reviews-filter-bar

我睇過呢部, 不過好似有電量問題? 我因為係日本係真係玩足12小時+, 持航力緊要過速度.
我見呢部可以拆電直插usb好啱我喺車自駕用
電量問題等日馬ship到來香港等我試吓先
我見佢有Eco mode
秋田勁多熊出沒、有幾單襲擊人都好嚴重
想問下係鴨記買左docomo 5g點解插左之後開哂5g只係得4g
我用iPhone 14 pro
電量9個鐘左右
連住兩部電話
B0C92ZS2G8
可以 佢同calendar world應該係同一樣產品
3GB有1GB roaming
Eco mode?
我想問個esim係咪iPhone format就可以入到落去
問多少少
見佢入面寫要reg左個人資料身份認證果d先用到
係咪唔洗理
你係香港買到嘅鋪頭/代理已經搞左
唔洗理
咁scan barcode activate果下係咪都唔洗?
唔洗
唔該晒大佬
人係日本成田機場,裝左apn之後冇自動彈網要點搞
Comst
等運到
冇預約開卡?
home mode
今日11點 100%
用到8點 得返9%
有無經驗東北d郊區地方,係咪4G蛋穩定過5G?我5G怕連鐵路沿線都唔掂。
5G收唔到可以跌落4G
不過郊區5G真係overkill
咩速度
睇#1 blog
DJB ESIM ULTRA話就話三個台
去咗仙台 札幌 神戶 都係softbank 無轉過台
自己轉到?
所謂一張卡三個台同用泰國卡一樣
落地自動揀嗰個台就用死嗰個台
睇返佢個網講
電信商:NTT Docomo / SoftBank / KDDI (啟用後自動識別,請勿手動選取)

速度真係好勁 仲快過comst
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞