[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (20)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
有無關機再開機?
試過哂所有野 右上角個5g會閃閃下 拎個fd部15 pro max試一樣係咁
最新ios問題掛
我覺得應該係個apn proflie出事 又冇得手動改
佢話我pdp authentication fail
*900# 有冇野出

黎緊12月頭會去京都大阪自駕遊8日,市區同近郊都會去,想問下租呢個係咪已經好夠用?呢隻8日冇貨,14日要4050円

本來諗住租galaxy 5G 8日,點知無貨,要租就要租30日嗰隻要5380円

有另外一隻可以租8日

但啲評分好似冇T7咁好

同埋假如我7號會到,好唔好揀6號送達,確保我到嗰日會拎到
北海道用過T7 電量好掂
如果日數足嘅話可以揀早一日到
咁佢個網速,穩定性嗰啲都ok? 最主要用嚟揸車睇GPS同搵路

同埋你有冇租埋佢個移動電池,佢話免費租
20mbps左右
基本上有道路嘅地方就有網絡覆蓋

我冇租佢嚿電
我認為五個人輪佢兩日都可以唔使叉電
咦好似真係有 先計緊add-on package 4GB 泰文譯返中文咁講

Sosim 東京有樂町線地底

唔差 東京都內夠用
上次買二送一買嘅 平均8蚊一日
長輩/低用量先好用
如果500mb FUP
後加要7蚊500mb 就唔抵
mypeace果張3台30日卡15gb 用後感
千其唔好用 大量死角
近郊啲咩川越 日光完全收唔到
熱門地方原宿新宿呢啲都上唔到
明明係收足4格但上唔到網
張卡唔係我出,係3萬能卡出架,係用Rakuten mobile
明 唔係針對你鋪頭 唔知點形容果張卡好
不過真係好伏 最後5gb都用唔到長期收唔到
cls
最後解唔解決到?
冇 入左去另一部電話度用
似係ios17問題 我借fd d iphone15用同我同一樣情況
連mobal都係一樣 應該係要用apn profile嘅card都出事
唔係 限期前開卡就有
之前買咗calendar world esim,
係部舊機download 咗profile 先再插入部主力機
然後發現calendar world係會lock 機
張esim 淨係可以用起download 部機到

ps esim 卡
https://esim.5ber.com/?language=en-US
https://esim.me/
Comst 5G iphone 用係咪最 fit?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞