[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (20)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
人在大阪4日用完8GB要再買
無諗過用得咁快

有無話邊到有得再買?
bic camera/yodobashi
Thanks
樂天市場租WiFi 蛋 SoftBank T7

14日 plan 四千幾yen

市區多人旅遊區一訊號好一般十幾二十冇問題
去到山旮旯郊區山頂單位數都好正常
樂天正在夠平又會免費借埋充電器同尿袋比你
1月去九州,上次去東京就用左truemove都幾好,但係我見頭post話truemove九州唔係幾穩。
請問有咩推介用iphone13,去9日
巴打解決咗
咁睇黎年尾去九州自駕可以試下用DJB
一樣都係Pixel 8 Pro
但真心煩 姐係你比左個價錢係5G
經常跌落4G 3G
又要再手動調黎調去
速度又唔係特別快 堪用
Calendar esim冇晒180days
有冇人知係咪已經好耐冇返貨
Truemove H鎖Docomo咪得
Turemove H - softbank 配 三星機
沖繩, 小小記錄,參考吓

ping
NRT T2 airside
Truemove H Softbank
有無巴打試過?
唔想買兩張
我都係諗緊Plus
即係DJB官網無限4G果款為主
我主要都係貪佢esim 因為dbrand skin就到
唔想甩殼 廢事甩skin
自由鳥真係CLS
係日本用黎搵路 唔夠幾個鐘就話我過500mb
我係香港日日要揸車搵路 都要3個星期先用爆2gb

真係垃圾卡 永不錄用
巴打, 你d screenshot 全部無ping time....可唔可以cap 過有ping time 嘅?
家下其實一日1GB usage 係叫低端.... 因為d 網好多都好撚多圖, 又多廣告, 廣告d 圖又鳩咁大, 咪食好多data
你之前唔係用ultra 咩? 你係用plus?
sor打錯左 係ultra
難為我開Truemove H Japan嚟用4日都用唔曬佢送俾我嗰4GB
更加唔好講本身嗰6GB
呢個bug呢個年代仲有冇人中
講電話用嘅docomo 巴打係買邊張?
黎緊打算買張打電話, 諗住用mobal
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞