[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (20)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
我ok呀 不過買唔到咋嘛
想問樂天calendar卡插咗入android機之後揀咗rakuten APN收到一啲預設既SMS,上到網,但係完全唔知點睇自己電話no.求救
原來係咁 試下先
其實喺咩情況下至要買 Galaxy 5G Wi-Fi 蛋
呢兩日喺日本,成日要靠部 iPhone 15 Pro Max share Wi-Fi 畀 S23 Ultra 用,但係 iPhone 個 hotspot 你哋知「幾好用」㗎啦
另外想問用an機插張樂天sim,手機no.顯示unknown 可以點算?
試過插iphone又睇到個number

想注冊app版Lawson會員但係佢要自動detect sim card no.無得手動入
就係呢啲時候啦
不過我覺得最重要係張Sim卡多過隻蛋
所以租好過啦
用緊 Comst 啦
之前冇留意到要早一日預約,結果去咗 Yodobashi 買
好唔好用,iphone set apn有冇問題?
冇啊,都係跟佢啲步驟入資料同埋安裝描述檔,一陣就用得
上野間壽司郎坐入啲會收唔到
之前用過一次呢張卡真係少煩
所以依家都用返數記漫遊數據算
唔使換卡落機即上得網,爽好多
都係既 不過要注冊啲網要SMS所以先要一張咁既野
留意返上面嗰個係smartone漫遊打手
hi Smartone sales
我最初都有問人
最後係 hkpug 先搵到答案 😂😂
洗唔洗set apn之類?同埋佢插slot 2得唔得
之前d卡同時插2張會上唔到網 要單獨就咁插slot 1先冇事
唔使 用唔到先試下check apn
slot睇你電話 有啲slot 2收少啲band
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞