[少年監獄] 感受沙咀 Thank you sir Thank you sir

1001 回覆
503 Like 14 Dislike
不要再這麼否定自己了..

你並不是撐不下,你只是不想撐下去罷了...

但係..會好巴喎..

巴就巴吧, 做錯事, 就要去改正的吧..

對啊..要改的啊..哈哈

這時候, 我諗起了我中一既Miss Lee教的那句台詞.

果個可能係我第一次記得咁深刻既金句.
中一果陣,唔知邊個同學做錯左事,激嬲左Miss Lee, 雖然那個同學都有講對唔住.

但Miss卻堅持要罰佢.正當我們覺得Miss無情既時候

「我咪講左Sorry 咯, 做乜仲要罰喎 ! 」

「Sorry又點嘛? 大曬啊? 錯左之後認錯, 又係大曬啊? 你有無諗過改啊? 」

「認完之後又唔改, 咁你認錯黎做乜 ? 唔好比你句對唔住變得咁cheap 啦 !」

宜家諗返..君實sir應該都覺得我既道歉好cheap吧...

說不定明天要受既一切,先係證明我肯改過既試煉
好..一於關關難過關關過.

我還不想, 讓所有的一切都功虧一簣..

起碼, 我唔想帶住呢個誤會, 悔疚下去

忍著腳下的痛, 抹乾眼角的淚

我小心地躺回床上, 訓覺.

不要再這麼傻了

是時候,堅強一回了
無啦 聽日再開新post吧
無啦 聽日再開新post吧

好啦
Thank you sir唔該同學
Thank you sir! 我會繼續追
大大力推
有文睇
好堅強
依part有少少怪怪地, 本來好小事搞到要生要死
Thank you sir 唔該同學

依件事只係觸發點。。。
肥衡之前堅持左好耐嫁啦。。。

好小事

好小事

好小事

好小事喎 其實沙咀都好小事 唔明做咩要出文 拍電影去講
屌你 肥衡愈黎愈懶,我儲埋一星期先睇一次,唔洗3個字就睇晒
聽晚再一次過出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞