[少年監獄] 感受沙咀 Thank you sir Thank you sir

1001 回覆
503 Like 14 Dislike
恭喜肥衡,唔好咁閪啦

喂 人哋白事呀
恭喜肥衡,唔好咁閪啦

喂 人哋白事呀

唔好咁閪啦 人地恭喜肥衡出書呀
樓主加油!
這刻每個阿sir,
都帶了不少零食回來,和我們一起開心share, 共度佳節

這些微小的舉動, 著實讓我們感動和期待

這種知道自己被人關心的感覺,好窩心

讓我覺得這班阿sir,真的算是不錯

隨後阿sir們開始分派零食

他們各自開始分發糖果零食比自己所帶的Team的每一個人

我們S的零食自然係戈sir同君實sir分派的

大白兔, 檸檬糖, 迷你裝麥提沙朱古力, 雜牌夾心餅等等等等

每人都分到各式各樣的糖果, 渣係手上, 就好似擁有左全世界的寶藏一樣,超級開心

「拎到之後就即刻食啦, 唔好留啊 」

「Yes sir !」

然後我們一齊道謝
「多~謝~戈sir ! 多~謝~君實sir !」

「食啦, 啲包裝紙唔好亂丟啊 」

「Yes sir !」

我開始搣開糖紙

係街睇到喊左😩
這刻每個阿sir,
都帶了不少零食回來,和我們一起開心share, 共度佳節

這些微小的舉動, 著實讓我們感動和期待

這種知道自己被人關心的感覺,好窩心

讓我覺得這班阿sir,真的算是不錯

隨後阿sir們開始分派零食

他們各自開始分發糖果零食比自己所帶的Team的每一個人

我們S的零食自然係戈sir同君實sir分派的

大白兔, 檸檬糖, 迷你裝麥提沙朱古力, 雜牌夾心餅等等等等

每人都分到各式各樣的糖果, 渣係手上, 就好似擁有左全世界的寶藏一樣,超級開心

「拎到之後就即刻食啦, 唔好留啊 」

「Yes sir !」

然後我們一齊道謝
「多~謝~戈sir ! 多~謝~君實sir !」

「食啦, 啲包裝紙唔好亂丟啊 」

「Yes sir !」

我開始搣開糖紙

係街睇到喊左😩

恭喜肥衡,唔好咁閪啦

喂 人哋白事呀

唔好咁閪啦 人地恭喜肥衡出書呀

無惡意既
自殺都好似好大獲架喎
你想比人打爆呀?

你喺出面做過啲咩你自己知啦, 入到嚟嘅咪當還清條數囉
自殺都好似好大獲架喎
你想比人打爆呀?

THANK YOU SIR 唔該同學
自殺都好似好大獲架喎
你想比人打爆呀?

THANK YOU SIR 唔該同學
live
追左一個星期live左😩
支持你丫,忘記過去,努力現在,你會得到個滿意既未來架💪🏻
同sir報,今晚有冇文
追左一個星期live左😩
支持你丫,忘記過去,努力現在,你會得到個滿意既未來架💪🏻

太正面啦
我這是第幾次想死了?

好似回到了一無所有的新人組一般

好似變回了最初的那個無用的自己

雖然說不上萬千寵愛在一身, 但如我計畫的一樣,做左高年班,一直累積既乖乖仔形象讓我免於被當成閪人之一。

好不容易,我開始覺得日子開始自在,無咁巴

好不容易,我覺得自己的走期,開始出現希望

只是一個意想不到的錯誤, 就將我打回原形。

沒有了。。。我什麼都沒有了
live
這一條藍單,我應該一早就要掛上去了吧

死吧。。死吧。。

死就死吧。。。。

萬念俱灰的絕望,吞噬了我。。

其實由判刑的那天開始,我的人生就已經死了。。

我留著淚。。走去門邊。。

我好清楚。。好明白自己等陣做的,是傻事。。

但係。。我真係好痛苦。。好委屈。。。

我...
哭不完的悔恨。。。

喊唔完既情緒。。

我握實門邊的鐵通。哭得像個傻人。。

想不到我以前曾笑人自殺係傻,
但宜家, 我卻覺得一死了之係輕鬆.

掛上去吧

我輕輕向上一拋

預備不顧一切

塵歸塵.土歸土...

誰知這個動作,牽動了藍單尾端部分.

然後掃跌了我床頭既膠盒仔。

我微微一怔...

那個膠盒...
呀媽封信
唔好呢度停啩
對呀 . 我好像..

我拾起了那個膠盒,將盒仔內的信全數倒出。。

各式各樣的信紙頓時散在床上,鋪滿了一大片。

原來不知不覺,屋企人同朋友寄俾我既信,已經有那麼多了。

我汁起其中一封。。喔這是新年阿媽寄比我的。。對阿。。我地一家說好的要一起打邊爐啊。。

又一封,
啊這是阿媽聖誕寄比我的。。叫我唔好放棄。。好好堅強起來。。

又一封,
阿媽叫我注意身體,最近又要轉涼。。

欸,呢個係我個Friend上星期寄來的,佢話路飛就黎打贏多佛朗明哥啦。。

哇,復仇者聯盟2終於上畫。我好想睇啊。。

咩話? 你有拖拍啦?富堅又開始連載獵人?

一封又一封的信..
滿載著窩心和安慰
勾起我一幀幀的回憶..
我愛既屋企人..我班死黨..我仲未追曬既漫畫同電影...我..

唔係啊...唔係啊..唔係啊...

我真係唔係唔想重拾返呢啲...

但我真係好攰...我真係撐唔落去...

我丟開了藍單,對著那些信痛哭..

對唔住..對唔住...對唔住....

我不知道欠了多少個道歉於你們.
但我竟然仲會諗放棄..對唔住...對唔住..對唔住啊嗚嗚

信中的文字, 勸停了我...
我放棄胡思亂想.
默默抱著大腿抽泣.然後當自己細路般安慰自己.

唔好喊了..唔好喊了..諗辦法振作吧...

諗辦法振作吧..總有辦法的...

不知過了多久

我終於哭累了..

發洩完後, 心中既傷似乎被淚水沖淡了很多..

我終於可以冷靜下來..可以思考...
不要再諗吊頸了吧...不要了.不要了

放棄了放棄,那麼就來面對吧
我深呼一口氣, 開始重新整理思緒

首先係宜家我得罪左君實sir, 明天開始又會有狗飯, 仲有好多我未知會點既巴位等緊我..

情況真係好簡單, 由宜家開始,我在右班的待遇將會係地獄..就算返到洗衣, 應該都不會好過..

唉...恐怕走期都要..

確實..將思緒整理好後,情況真的很令人絕望...而且我只有一條路, 就係受曬呢啲..

但係..我撐得住嗎?..不行吧..?

不對

我搖了搖頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞