[少年監獄] 感受沙咀 Thank you sir Thank you sir

1001 回覆
503 Like 14 Dislike
其實肥衡都係唔識做人嗰批
好慘
同sir報!終於肯出文喇!yes sir!thank you sir!
「咁你講你笑咩啦肥衡 !」
豐sir一聲怒喝, 幫我製造了停頓位.

洗衣既眾人亦都見狀,停下了踎跳,見到他們既痛苦,出曬汗咁,我既心真係好過意不去

「Sorry sir ..同sir報...我..」
我拼命忍著, 開始擠出解釋

「我係見到新人既時候..諗返起自己新人組果陣比阿勇蝦既時候..所以..」

「所以咩啊? 所以你覺得啲新人都會比高年班蝦, 於是就笑鳩我問黎都多餘啊?」
君實sir怒喝道

「Sorry sir ..同sir報我無....」
唔係啊. 唔係咁啊...
「得啦, 唔使解釋啦, 我知, 過完新年,你地呢排既日子過得太輕鬆啦嘛? 我問嘢都係到諗其他嘢, 仲笑鳩我, 好撚攤條啊嘛! ? 」

「Sorry sir ! !」
整個S, 都幫我回應了這股怒火

「肥衡 ! 今日開始, 你唔再係S既人, 乜鳩步操, 摺毯果啲隨便你中意做就做, 唔中意做就唔好做 ! 」

「Sorry sir !」
我立即回應話唔好, 那句踢我出S既說話, 講到我既心好痛

「食飯同我狗飯! 我唔再當你係S既人! 同我躝 ! 我唔想再見到你! 同我躝 ! 全部解散返倉 ! 」
好擔心肥衡食檸檬
屌~~~~ 冇啦啦咁慘, 做咩事姐
咩事嬲到咁
肥衡笑得真係好衰?
轟隆隆..

天空響起了一聲雷聲..

仿佛像應景一般, 這時候的老天, 都在回應我既心情, 開始安排一場夜雨

或許..真的是我開始放鬆自己了吧.

唔記得左,自己永遠唔會知道自己幾時會衰,衰啲咩既呢個道理

我犯了個,可能我呢一世人都會記住既錯誤

原來..

被人誤解的心情, 是這麼的痛和難受啊....

「Sorry sir 」

其餘人逐漸返回自己監倉.

但我仍然踎在原地,舉起手

我想再解釋多次... 我不是你想的那樣啊.

君實sir
無啦今晚 諗起都覺得難受
好慘

可能到依家都未撚識點做人
點解咁on9唔答

下篇文再解畫
睇到心都sad埋
叉燒衡
屌,肥衡啞撚咗
唔答就等於死 今次真係大獲了
估唔到笑一下都可以咁大鍋

希望最後冇事,君實蛇應該只係一時衝動

BTW 會唔會答話一時發呆諗起周星馳d戲會好d
真係覺得啲懲教有精神病

呀sir 問話你發緊呆係度笑已經死啦

呀sir 問話你發緊呆係度笑已經死啦

會好過佢以為你笑新人掛
佢做咩心情咁差
終於追哂七個post追到live
我睇到好炆 點解唔答 答得好聽d囉
好慘

佢識做個刻就唔洗座監啦
好慘

可能到依家都未撚識點做人

緊係 成日唔出文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞