[少年監獄] 感受沙咀 Thank you sir Thank you sir

1001 回覆
503 Like 14 Dislike
依一篇好熱血
加油 寫埋佢
Thank sir

P.S, 追到第5頁
留名
不過就算做緊保安又點, 唔係份份保安都咁hea同可以做自己野
p.s. 做緊夜間保安同唔hea
Thank sir

P.S. 追到第5頁, 當睇紙牌屋
Thank sir

多謝支持
Thank sir

多謝支持

唔駛
p.s. 我28歲
但上訴可以消案底喎,沙咀果種三年消案底係偽消案底
即係政府工移民都唔得
咁梗係有分別

agger
就咁睇 佢俾人入咗呢條罪真係好無辜

如果係我, 我都死要上訴啦
畀班警犬拖死一世 [/quote]

移唔到民識歐美朋友
但上訴可以消案底喎,沙咀果種三年消案底係偽消案底
即係政府工移民都唔得
咁梗係有分別

agger
就咁睇 佢俾人入咗呢條罪真係好無辜

如果係我, 我都死要上訴啦
畀班警犬拖死一世

移唔到民識歐美朋友
有文未呀屌
有文未呀屌

星期一夜晚

真係忙呢兩日
沙嘴所有阿sir門係對唔同分而治之同分化

即係,對聽話既同學 “鼓勵” 同 獎勵(但都有打同找版,只係打得冇咁甘同找得冇咁甘)

沙嘴所有阿sir門係對唔同既同學分而治之同分化

即係,對聽話既同學 “鼓勵” 同 獎勵(但都有打同找版,只係打得冇咁甘同找得冇咁甘)

反抗權威(曾同學)或想走既同學, 就......

Gphone之後會點

被幾個阿sir打到不似人形既gphone痛苦地求饒: sorry sir

沙咀阿sir: gphone你條撚樣咁鳩撚鍾意搞自決啊嘛,你條撚樣臭閪黎撚左5日但態度依然仲咁撚閪,仲覺撚得似似自己仲係社運大佬,仲要郁手打阿sir,既然係咁,阿sir就掟你入水房自撚決飽佢啦。

p.s. 本故事純屬虛構 #fs
上了中學,我發作哮喘的次數,只有僅僅兩次,

一次大感冒, 一次游水游太耐過度運動。

多得我阿媽既囉嗦,同自己既注意

無論打波, 食嘢,飲嘢,我都會睇住自己,提醒自己唔好過份

因為我知道自己的極限在哪裡。

而且中學的我,已經不再怨那麼多了

但怨的內容,卻變了

怨家世,不夠有錢

怨基因, 為何出世係香港

怨這世界, 實在有太多嘢可以讓我怨了

不過,

自從入左沙咀後, 我好似好耐都未去抱怨什麼

畢竟這裡沒有條件,讓人低落同埋怨

點解我唔係歐美人或日本人
做個有質素既讀者啦

係囉 我講下GPHONE就咬下

唔使鑽牛角尖既 你地都無錯 只係政見不同
何況呢個post其他追故既人都唔想見到咁多政治話題係到講

所以要講就去政事台吧

我一路睇一路lm
又睇上腦
Gphone之後會點

被幾個阿sir打到不似人形既gphone痛苦地求饒: sorry sir

沙咀阿sir: gphone你條撚樣咁鳩撚鍾意搞自決啊嘛,你條撚樣臭閪黎撚左5日但態度依然仲咁撚閪,仲覺撚得似似自己仲係社運大佬,仲要郁手打阿sir,既然係咁,阿sir就掟你入水房自撚決飽佢啦。

p.s. 本故事純屬虛構 #fs

你仆街井 我講左2句gphone就比人屌到仆街
之後班撚樣仲要扮可憐話我騎劫 之後又扮哂唔好意思咁say sorry
好撚閪架
上了中學,我發作哮喘的次數,只有僅僅兩次,

一次大感冒, 一次游水游太耐過度運動。

多得我阿媽既囉嗦,同自己既注意

無論打波, 食嘢,飲嘢,我都會睇住自己,提醒自己唔好過份

因為我知道自己的極限在哪裡。

而且中學的我,已經不再怨那麼多了

但怨的內容,卻變了

怨家世,不夠有錢

怨基因, 為何出世係香港

怨這世界, 實在有太多嘢可以讓我怨了

不過,

自從入左沙咀後, 我好似好耐都未去抱怨什麼

畢竟這裡沒有條件,讓人低落同埋怨

點解我唔係歐美人或日本人

你係日本人你仲慘
日本生活壓力好撚大
諸仔應該真係老手啦 跑足球場50個圈唔係講笑

佢真係好撚勁
追左咁耐 第一次留言
睇住你既經歷同進步真係好勵志
同埋文筆都唔錯 好多描寫位都好好
加油呀樓主 200%支持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞