(廢話)其實減肥真係好簡單

246 回覆
671 Like 46 Dislike
一路都多運動+gym
但都只係keep到無增肥
減極都減唔到
肚餓試下食白焯西蘭花

飽撚到仆街
試過啦,對我嚟講低卡食物係 頂肚,係真係會頂住個胃嘅感覺唔係 飽肚

最飽肚始終係碳水,但比咩雞胸、蒟蒻、蔬菜飽肚好多
係,最好一節只做重訓,其實45分鐘都夠,分早晚做,135做胸腳背,24 做core
咪撚玩啦大隻咁易咩.
如果你想快有成效,直接做HIIT , 135 HIIT, 24 做輕鬆
增肌 飲食控制
太肥會傷膝之類
所以唔好做cardio住又或者唔好太多
乜鬼野頂肚 飽肚 請問有咩分別
定係你想講食低卡食物會好快餓
餓你咪再食 食到飽為止

都係嗰句 減肥唔一定要有飢餓感
同樣地 做運動減肥 唔一定要好撚辛苦
睇你有冇用啱方法
其實都未必嘅 要每一樣都記低都唔容易 求其mark少一湯匙油/一大包醬個卡路里赤字就打和咗
Dom碌街落鳩:好快大隻
Dom碌街落鳩:咪撚玩啦大隻咁易咩.

乜撚都你講曬
起碼都半年啦
光合作用

試下唔好有太陽時候先至好出街
我想講 有日做lateral raise發現自己高低膊好嚴重 同埋左右手發力個感覺好唔同 咁我係咪應該去正骨 fix 左高低膊個問題先
無一個荒野生存嘅參賽者係瘦唔到…
只要吸收比消耗少
如果你想由大肥佬瘦到排骨咁
咁你真係唔好做重訓 專心控制下飲食同cardio就夠

如果你想瘦到鋼條咁
咁你就跟上面師兄教 做下重訓 加cardio 再控制飲食

如果你驚變到gym bro咁大隻
放心 你點做都唔會練到人地咁大隻
咁撚易咩師傅
梳, 做 core 係咩意思
u on99
如果有食緊某啲藥
係會飲水都肥
肥嘅人減2kg應該冇乜分別
意思係極低卡食物即係唔包括碳水,所以先可以任食;食太多呢啲做替代會覺得唔夠能量,有時食好多都會暈暈地、呢個時候食返啲澱粉質就會即刻舒服晒
點解要早晚磅?訓醒磅先最準,乜都代謝哂,夜晚磅重十幾二十磅都會
順帶一問 由無肌肉想練到spiderman 咁既身材係咩都難
有心減嘅咪計多50-100kcal做buffer,
或者平時食嘅野盡量搵有營養標籤
再簡單D就食少D, 本身減嘅期間代謝降低都係要逐步遞減熱量攝取
但唔去解決問題反而上網包拗頸, 歪曲事實, 唱和埋D bro science等自己心理舒服D嘅人
呢D係純粹性格好差 個人好撚9 kick
真係瘦到火柴人無線條嘅話起碼都兩年堅操先有機
乜野低卡即係唔包括碳水 你搞清楚個concept先
知唔知1g carbs有幾多kcal 1g protein又有幾多kcal
另外頭暈有冇諗過係血糖問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞