(廢話)其實減肥真係好簡單

246 回覆
671 Like 46 Dislike
食慢啲啦 試兩星期就有效果
唔係個個都得
身體好誠實,食唔夠就會餓會想食多啲
減肥就係要食唔夠,所以點都會餓,點都要忍口
咁簡單咬多幾下就減到 咁食香口膠都減到啦
cls, 我做五至七日運動
都係唔戒口
先岩岩抵銷到
食得慢關撚事咩
斷食168就有作用
你無撚係到鳩噏啦
減肥撚最大問題就係個個都有自己嘅小竅門
Eg 斷食,生酮,gym,cardio,戒澱粉
但成功左一次就當通則咁周圍push同challenge 其他人
問題你work唔代表人哋work
覺得好用分享下咪得,唔好當其他唔跟嘅人係白痴
減肥真正嘅通則只有一個,就係出>入
朝早一杯蛋白粉

午餐食7分飽

晚餐 魚罐頭+菜

夾埋1000卡 又唔會肚餓

一個月已經瘦哂
就係因為唔戒口所以做乜鳩運動都無用

我上年個個星期都踩100km單車,無戒口,肥左

今年一控制進食方式就減得勁快

做運動只係幫助修靚身體線條,本身對減肥無乜幫助

你咪慢慢拗囉,我就捱過左最口㾗個段適應期,現在繼續輕鬆減
https://www.youtube.com/watch?v=LajjGEBeb3g&ab_channel=%E5%81%A5%E4%BA%BA%E8%93%8B%E4%BC%8A

計好數,日日食老麥都瘦
不過D指數差晒就真
個人經驗只要戒零食糖水外食,搭配重訓同168
168食1點到9點,中餐晚餐都係屋企食
都減得幾輕鬆
體重輕但d肉好鬆,fing下fing下咁,係咪做返d重訓?本身成日打波出汗
唔係因為咀嚼得多而瘦。個原理係要拉慢進食速度,比時間個身體吸收食物再發出飽肚訊號

同樣的份量,10分食完半碟飯會勁好胃口會繼續食,但用20分鐘先食完半碟飯就會無咁大衝動去食埋剩低個半碟飯。結果食少左但唔會餓住肚

啲人死都話唔得係因為10分鐘未夠就食完半碟飯就趕住走再格硬忍口,咁減法緊係辛苦勁多啦
睇你體脂
同時增肌減脂去到10幾%就冇乜用
你自己上面話食乜都得喎,你弱智?
我個個星期加埋踩超過200km
街健+帶氧運動
加埋最少20小時無幫助?

做運動係增強心肺功能
增加肌肉量
保持新陳代謝

令你唔係做緊運動果陣
都比平時消耗得多D
你真係唔識架喎

但你講到食少D零運動就會瘦就晒鳩氣
改左飲食習慣最多俾你減到少少
但身體會自己適應調節
本身唔吸收又後生就可能勉強得
一過左廿七八睇下唔做會唔會瘦到
運動有咁大幫助的話, 做地盤做倉就無肥人
我話食乜都得. 但不等於食幾多都得
同你倒轉唔想做cardio
做地盤就一定下下紮鐵咩
大把鳩hea位
做運動係無用就唔駛周街係gym room啦
全部開理論減肥班未得囉
你咪繼續拗囉
唔識扮專家
講撚左身體會適應
淨係講減肥維持體重當然飲食最重要,you can’t outtrain a bad diet
但長遠來講加入運動個好處係好大,一黎多咗肌肉會提高代謝
二黎有運動習慣個人都會active啲,會比較容易願意郁動多啲
最後係會令你對飲食嘅觸覺敏銳左,尤其是有重訓自然會最低限度認識吓啲營養野,會比較知邊啲食得邊啲唔可以食咁多
做人做到咁有咩意思
好少程度既犧牲姐,而且依啲其實幾個月已經建立左習慣就唔辛苦其實只係盡戎口,食少啲唔健康既野,唔洗諗到非人生活咁
調返轉講我覺得完全放縱自己唔郁動令自己變肥變柒變廢,老少少多慢性病又失去行動能力都無意思
你有冇睇自己打撚咗啲乜撚嘢出嚟…….
咁都會肥就無天理
真,做慣左搵到樂趣
連機都都唔係好想打
呢位斷食既支持者有咩高見?
但生酮同斷食成日講到好神奇

我就簡單d,食c朗餐,做運動
好多人食慢d係得既,正常人係唔會即時覺得飽,所以好易食多左。佢呢個食慢d既理論就係要人等到個腦有飽既感覺。

但我呢類人好撚大食,食完個茶記lunch可以半個鐘後就覺得肚餓想食野,咁講經咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞