(廢話)其實減肥真係好簡單

246 回覆
671 Like 46 Dislike
大食開個啲任食不停食食足90分鐘都未有飽肚感
有啲人體質就係咁,飽腹感個訊號刺激作用就係好低
正如飲zero,有啲人飲完會想食野到顛左,有啲人完全0反應當水咁飲
人同人個體質差異有時可以好大
減肥辛苦就梗,搵到方法舒服減你咪當bonus
但唔好當其他辛苦嘅人係on9先,總之佢忍到去目標數字就係贏家
係,肥人減得太快一定要做重訓支撐返d皮
咁其實168 減唔減到肥
飲過
168 戒甜減澱粉
床上
本身體質基因就最大影響,我成家都係食極唔肥,唔運動都瘦,有排想學人gym 食勁多蛋白質食到窮都唔上磅。老婆就相反,日日白烚菜蛋雞胸肉,走甜唔掂零食先做到正常女人身形,睇見佢減肥咁辛苦就心痛,佢身體健康就算。
唔係糧食危機咩?
減肥唔辛苦,改變生活習慣,改變環境先難.

BBC有個節目,實驗品又係話自己飲水都肥,食好少野.結果叫佢Mark低哂自己食過既野,就mark 左大量零食...
我相信真係病或者體質既人,10分1都無
其實係,零食醬汁飲品依啲好多人食咗當無
減肥好簡單

控制把口食少d 食得健康d
個人郁多少少 改善下生活習慣

如果太忙 真係抽唔到時間做運動
平時搭地鐵由搭電動樓梯改去行樓梯都得掛
早兩個巴士站落車 行多少少返屋企又得姐

如果仲諗住食重油重糖會瘦呀 咩食好d先有力做運動 多多藉口就一世都瘦唔到

心動不如行動 試下今晚食完飯 樓下公園慢行20-30分鐘啦 唔好比太多藉口自己
我就覺得唔係人人得
香港人點會慢到
浪費時間先係重點
又浪費食物

除非真係好注重卡路里攝取
餐餐清淡到無油無調味
如果唔係好難食唔晒

但我寧願食得享受D
做多幾下運動好過
其實可能佢以為肌肉重左就等如肥左
你個名
負數嘅calories expenditure
基本上突破Thermodynamics嘅限制
究極生物能源
真係得,如果你係職業運動員
唔講肥唔肥,咁食法,好快見真主.
matrix
公司班師奶一邊把口唔停咁食瓜子,一邊睇住我食c朗餐,問我點解可以減得咁快
蓋伊本身肌肉量有返咁上下
訓練量又大
正常人咁樣食肥咗九世
見真主係1回事,減到肥係1回事,佢樣樣食半份,咪得1650卡,咁實瘦到,不過我食咁少會暈姐
無人叫你跟住佢食
佢只係話你知只要計好熱量缺口,想點食點食
唔做運動既話,你咪再食少D
OUTPUT>INTAKE 就會開始減到
偷偷地食肉唔講姐
水腫?試吓中醫
咖啡改齋啡
如果飲水都肥,建議捉去做研究
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞