淘寶耳機集中討論區(11)-窮撚耳機/DAP專用帖

1001 回覆
4 Like 4 Dislike

新玩具

第一眼以為係sd4
btw快包膠

真係幾正,冇介紹錯
首先佢隔音好好,帶住佢完全係活係自己個世界咁樣
我比較鍾意聽低音,尤其個啲bom bom bom嘅鼓聲,原本佢配個粒耳膠係最細個嗰size,後尾我換左中size覺得啲鼓聲更出,總之就好合我心意
順帶一提,佢除左有耳膠之外,仲配埋耳棉比你,所以你鍾意點換都得
人聲方面,我覺得都幾清,我主要鍾意聽樂器聲,所以人聲我收貨
我仲未煲佢,希望煲煲佢會更正
我係用天華條6n線黎聽,但佢個0.78頭真係好難插入去,初初以為唔啱size,插極都插唔到
本人覺得1+2係值得買黎撚下

天華6n銅? 佢個頭同zs3一樣嗎?

6n單晶銅,0.78頭

我前幾日都收到天華6n單晶銅 但係配zs3
但zs3戴到耳仔痛 我想問條線放係1+2用唔用到
想慳返買線錢。。
利申窮撚學生哥再加新手入坑

Ex5

Zs3都耳痛?咁巴打耳殻都好細
https://unwire.hk/2017/07/19/prostereo-d1-h2/mobile-music/
大家點睇呢隻野,好似又幾低玩
真新手入坑
而家用緊 sony n3 + X1A

打算下年年頭先上仙女
但而家想搵條平價2.5玩下先, 巴打們有冇咩推薦?
香港買又好,TB買又好 都可以

好想試下2.5同3.5係咪真係咁大分別
預算係1000樓下 因為仲儲緊錢出年跳仙女+silver galaxy
真新手入坑

打算下年年頭先上仙女

預算係1000樓下 因為仲儲緊錢出年跳仙女+silver galaxy

天華線 平但係等一個月
亮點線好似有條$8xx
orb線 平價唔知做完未 9xx
真新手入坑

打算下年年頭先上仙女

補充番
聲底而家個取向都幾鍾意 個人喜好聽女聲
唔該曬巴打.
真新手入坑

打算下年年頭先上仙女

補充番
聲底而家個取向都幾鍾意 個人喜好聽女聲
唔該曬巴打.
真新手入坑

打算下年年頭先上仙女

天華線 平但係等一個月
亮點線好似有條$8xx
orb線 半價唔知做完未 9xx
真新手入坑

打算下年年頭先上仙女

如果同一條線2。5/3。5個分別差異其實好睇你用邊部dap,不過主要分別都係2。5推力同分離感一定好過3。5
如果我個取向都係中高頻

係咪理論搵番銅銀混編就岩?
對線材既理論都仲係唔太明

至於2.5同3.5 成日聽人講X1A 唔用2.5 = 垃圾
所以
n3ap我覺得sony原廠升級線唔錯
不過係3.5mm 印象中個技術整到3.5好似2.5平衡咁
唔知有冇記錯
唔知有冇記錯

大發原廠果條線?
唔知有冇記錯

大發原廠果條線?

http://www.sony.com.hk/zh/electronics/headphone-extension-cables/muc-m12sm2#product_details_default
兔子335終於到左啦,好聽到瀨屎 換埋005應該就可以退燒了

新玩具

第一眼以為係sd4
btw快包膠

真係幾正,冇介紹錯
我比較鍾意聽低音,尤其個啲bom bom bom嘅鼓聲,原本佢配個粒耳膠係最細個嗰size,後尾我換左中size覺得啲鼓聲更出,總之就好合我心意
順帶一提,佢除左有耳膠之外,仲配埋耳棉比你,所以你鍾意點換都得
我係用天華條6n線黎聽,但佢個0.78頭真係好難插入去,初初以為唔啱size,插極都插唔到

6n單晶銅,0.78頭

想慳返買線錢。。

如果你用1+2,我諗你一樣會耳仔痛喎
可能ex5會啱你隻耳多啲,不過小心甩左耳
兔子335終於到左啦,好聽到瀨屎 換埋005應該就可以退燒了

巴打你笑乜 你搞到我好不安

我唔會轉私模了,我平時好鍾意了耳屎,玩唔到私模的

你句好聽到瀨屎好貼切

你句好聽到瀨屎好貼切

咁誇張?!我聽過隻兔334普普通通 335好聽好多?
早幾日屌左條銀線坊既線,聽下聽下漏電電到我hihi俾佢電左幾次已經

新玩具

第一眼以為係sd4
btw快包膠

真係幾正,冇介紹錯

6n單晶銅,0.78頭

想慳返買線錢。。

如果你用1+2,我諗你一樣會耳仔痛喎
可能ex5會啱你隻耳多啲,不過小心甩左耳

我唔知點形容 但就一定唔舒服
ex5配咩線好?

你句好聽到瀨屎好貼切

我冇聽過334,比較唔到 335一啲都唔普通 一聽就會荼毒到你對耳仔 有冇興趣試下

真野係咪會好聽到升仙

你句好聽到瀨屎好貼切

我冇聽過334,比較唔到 335一啲都唔普通 一聽就會荼毒到你對耳仔 有冇興趣試下

真野係咪會好聽到升仙

去DMA試齊佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞