淘寶耳機集中討論區(11)-窮撚耳機/DAP專用帖

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
早果排訂左兔子335,佢本身話21號寄貨不過22號都未寄,我問完佢就話office停電 23朝早出貨,不過依家23號夜晚都未有消息 有啲驚

見到樓上有巴打都買左,個心都定啲 希望佢係我開學前送到過黎,我好撚心急呀屌

巴打你整私模?

公模咋,

我fd有隻兔仔335公模放售

我買番黎諗住長用,買第一手係好啲嘅
點解放呀,唔好聽咩

就係公模都好正,所以佢轉私模335再fit耳d

咁點解唔寄返上去改
點樣先可以寄個耳模上去

順豐寄到上去
sd2s想換線
想低頻多啲 淘寶有無咩抵玩線推介?條$188線?
用緊sz3
同級/升級有咩推介?
都係聽女聲多

想要mmcx頭,因為想用黎配Sony藍牙
用緊sz3
同級/升級有咩推介?
都係聽女聲多

筆直幾多?
sd2s想換線

SD2要低頻?可試下用188銅線睇下幫到幾多。

用緊sz3
同級/升級有咩推介?
都係聽女聲多

筆直幾多?

500內?
sd2s想換線

SD2要低頻?可試下用188銅線睇下幫到幾多。

[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/08/24/002724_a09b0a8850123f1fa1f967cfdbad808c.jpg
[/img]

個條大晶粒銅線?
1600好抵
dp s1係咪無USB dac功能

有,隱藏功能黎
30R都有

知唔知300r有冇?

1600好抵
dp s1係咪無USB dac功能

有,隱藏功能黎
30R都有

知唔知300r有冇?

早一個月左右,日馬
用緊sz3
同級/升級有咩推介?
都係聽女聲多

筆直幾多?

500內?

Senhear 1+2
用緊sz3
同級/升級有咩推介?
都係聽女聲多

筆直幾多?

500內?

Senhear 1+2

$1800喎
有無巴打試過隻KINERA H3
抵唔抵玩?
3k 內 dap有咩推介

用zs5

聽開rock-metal類
用緊老忠A4 想轉兔仔335, 請問差距大唔大?

係咪有巴打放公模?
用緊sz3
同級/升級有咩推介?
都係聽女聲多

筆直幾多?

500內?

Senhear 1+2

$1800喎

499果隻
入咗1500首無損,未滿足.
自從巴打推介用咗 Android DAP 好正
之前淘寶送 QQ音樂,綠鑽VIP, 聽無損 好方便.
平時好少會聽果類型, 電音, 古典, 後搖滾, 新世紀音樂
即聽即播真係爽. 用圈鐵耳機, 聽唔同類型. 混音效果,
好少接觸電音, 唔會特登去下載.
去睇分類歌單推介, 依家晚晚都要炸機...好爽.
QQ音樂, 網易雲音樂 , 令部 DAP 無損曲庫無限大.
用緊sz3
同級/升級有咩推介?
都係聽女聲多

筆直幾多?

500內?

Senhear 1+2

$1800喎

499果隻

有冇人會喺淘寶買dac?
啱啱買咗隻dt990 pro 油麻菜

又massdrop左隻o2 amp
想平平地買隻dac接電腦

DAC同DAP一樣係耳機之後第二重要,唔好慳

除非你仲未開始聽lossless,咁就轉歌先

我本身已經有隻18 pro 聽歌還好 攞嚟睇片就爭啲
所以隻990 pro係for多媒體用途多啲
本身諗住電腦直推就算 但電腦啲聲實在太差接受唔到
所以先諗住睇下可唔可以平平地幾百蚊淘隻dac返黎

添少少買Aune..?
依度應該唔多人玩家用, 就算買都係dac amp一體
想入手zs5 ,不過用邊隻淘仔線好。
入咗1500首無損,未滿足.
自從巴打推介用咗 Android DAP 好正
之前淘寶送 QQ音樂,綠鑽VIP, 聽無損 好方便.
平時好少會聽果類型, 電音, 古典, 後搖滾, 新世紀音樂
即聽即播真係爽. 用圈鐵耳機, 聽唔同類型. 混音效果,
好少接觸電音, 唔會特登去下載.
去睇分類歌單推介, 依家晚晚都要炸機...好爽.
QQ音樂, 網易雲音樂 , 令部 DAP 無損曲庫無限大.

邊部dap
想入手zs5 ,不過用邊隻淘仔線好。

原廠鍍銀線聽一期先啦
點解唔叫你用原裝線係因為配戴感太差
用緊老忠A4 想轉兔仔335, 請問差距大唔大?

係咪有巴打放公模?

我轉私模335啊
有對公模放出黎
https://t.me/SwitchMa
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞