淘寶耳機集中討論區(11)-窮撚耳機/DAP專用帖

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
小弟本身用緊IM70,但開始壞壞地,岩岩爬完文
見大家都推以下幾隻

zs5
ex5
1+2

想問下同IM70比,下面係同GRADE定係UPGRADE定係DOWNGRADE?
本身唔太熟耳機

BUDGET AROUND $1000

唔該哂咁多位巴打

$1000 budget 絕對可以一齊j zs5 + ex5
只會買貴不會買錯

加到$120有老忠a4了
27/7天華線終於出貨啦

寄左五日 , 打風又遲一日,聽日應該攞貨
直送到順豐站
25號下單到依家

8月2
希望開學可以拎到啦

8月3
1+2
有冇人可以SHARE LINK, 驚中伏
TFZ ex5應該用spinfit cp100定係cp800
想問下UE頭好d定MMCX頭好d?

真係難分高下, 如果單元較重好似EX5咁2PIN會出現甩針
MMCX 就係通病, 易壞, 好可能因為轉轉轉,
不過都係個句, 時常抆出抆入, 乜頭都衰

2pin好過mmcx
mmcx好易接觸不良

2pin好過mmcx
mmcx好易接觸不良

用過咁多mmcx未試過接觸不良
1+2
有冇人可以SHARE LINK, 驚中伏

上面有巴打放左出黎喇
有無人知順豐寄唔寄到壞耳機上大陸,好似要單,但我無。耳印先有單

唔會寄到

今日放工即刻拎上大陸寄
留明
有無人知順豐寄唔寄到壞耳機上大陸,好似要單,但我無。耳印先有單

唔會寄到

今日放工即刻拎上大陸寄

你咩耳機壞左?

新玩具

第一眼以為係sd4
btw快包膠

真係幾正,冇介紹錯
首先佢隔音好好,帶住佢完全係活係自己個世界咁樣
我比較鍾意聽低音,尤其個啲bom bom bom嘅鼓聲,原本佢配個粒耳膠係最細個嗰size,後尾我換左中size覺得啲鼓聲更出,總之就好合我心意
順帶一提,佢除左有耳膠之外,仲配埋耳棉比你,所以你鍾意點換都得
人聲方面,我覺得都幾清,我主要鍾意聽樂器聲,所以人聲我收貨
我仲未煲佢,希望煲煲佢會更正
我係用天華條6n線黎聽,但佢個0.78頭真係好難插入去,初初以為唔啱size,插極都插唔到
本人覺得1+2係值得買黎撚下

天華6n銅? 佢個頭同zs3一樣嗎?

2pin好過mmcx
mmcx好易接觸不良

點樣UE頭又MMCX頭 2個唔係一樣嘅咩

2pin好過mmcx
mmcx好易接觸不良

.78頭
.75頭
Mmcx頭
唔同架

2pin好過mmcx
mmcx好易接觸不良

.78頭
.75頭
Mmcx頭
唔同架

咁.75定.78好?1+2嘅話

新玩具

第一眼以為係sd4
btw快包膠

真係幾正,冇介紹錯
我比較鍾意聽低音,尤其個啲bom bom bom嘅鼓聲,原本佢配個粒耳膠係最細個嗰size,後尾我換左中size覺得啲鼓聲更出,總之就好合我心意
順帶一提,佢除左有耳膠之外,仲配埋耳棉比你,所以你鍾意點換都得
我係用天華條6n線黎聽,但佢個0.78頭真係好難插入去,初初以為唔啱size,插極都插唔到

6n單晶銅,0.78頭

2pin好過mmcx
mmcx好易接觸不良

.78頭
.75頭
Mmcx頭
唔同架

咁.75定.78好?1+2嘅話

1+2個ue頭係0.78
唔知0.75插唔插到,未試過
資料來源from fb
好似重會出隻叫zs10 (原本叫ZSR)

姐係只不過係zs5 既鐵版?
係咁就不了
小弟本身用緊IM70,但開始壞壞地,岩岩爬完文
見大家都推以下幾隻

zs5
ex5
1+2

想問下同IM70比,下面係同GRADE定係UPGRADE定係DOWNGRADE?
本身唔太熟耳機

BUDGET AROUND $1000

唔該哂咁多位巴打

$1000 budget 絕對可以一齊j zs5 + ex5
只會買貴不會買錯

加到$120有老忠a4了

A4係咪屌打1+2?
邊度買$1120?
資料來源from fb
好似重會出隻叫zs10 (原本叫ZSR)

姐係只不過係zs5 既鐵版?
係咁就不了

山寨仙女座唔敢戴出街
zs6 正 如果係平價耳機,鋁合金好似好少選擇。
好多人都唔知仙女,比起手袋, apple watch, 衫褲山寨版,無咩人會留意帶咩耳機
依家zs5 個型都係山寨版星座耳機,
不過呢個設計凸出來,右耳帶到耳痛
左耳就無咁痛。 人人對耳殼都唔同,

新玩具

第一眼以為係sd4
btw快包膠

真係幾正,冇介紹錯

6n單晶銅,0.78頭

我前幾日都收到天華6n單晶銅 但係配zs3
但zs3戴到耳仔痛 我想問條線放係1+2用唔用到
想慳返買線錢。。
利申窮撚學生哥再加新手入坑

新玩具

第一眼以為係sd4
btw快包膠

真係幾正,冇介紹錯

6n單晶銅,0.78頭

我前幾日都收到天華6n單晶銅 但係配zs3
但zs3戴到耳仔痛 我想問條線放係1+2用唔用到
想慳返買線錢。。
利申窮撚學生哥再加新手入坑

Ex5
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞