月入5萬既人會唔會在乎20蚊4粒燒賣?

476 回覆
93 Like 631 Dislike
月入幾多都會在乎
因為佢當你傻鳩,先會咁訂價

而家月入90k
lunch唔超過$50,從來唔飲starbucks
講真,唔會食
我都聽唔少人屌李嘉誠孤寒,仲有啲人話越有錢越寒孤。
同埋真係鐘意食野。
有時唔係真係個價錢問題,而係唔想個肚食垃圾,留返個肚食其他野唔好?
唔會,睇下有幾多個月入5萬嘅會出嚟食燒賣囉
睇你咩區,食乜野

北區新界都重有五十蚊樓下lunch
我平時叫外賣送埋上門兩個人都唔駛100

咁當然,亦視乎你食乜野啦。
你話你食個常餐都飽(即係d乜尻通粉炒蛋果d),咁亦都係唔駛50

利申:67k
一次半次睇埋環境氣氛同邊個食咪無所謂
但係長遠以言有錢人咪會諗下值唔值
商家佬繼續當香港人水魚啦
睇下長遠會變成點
反而地鐵我唔會.....

大佬,佢加價可以點?真係唔搭咩....
咪又係要搭。
除非真係接受到巴士又要等又甩班又盛
係連燒賣都唔食
月入五萬好少咋

利申月入五萬 唔會去夜繽紛
唔在乎
但唔會食
仲要好似話k11免場租?
如果佢燒賣係自己造又好食我唔介意比
酒樓你比要五十蚊都係得三四粒當然足料啲

但睇個樣都係叫貨仲扮咩賣辣椒油為主
屌佢出面買嗰啲燒賣啲豉油同辣油都有調校過啦咁都夾硬拎出黎講
$20蚊食4粒燒賣都要嘈咁耐平時好多消費收取嘅附加費、服務費同佣金等等仲唔抵啦,只不過你唔知唔識就俾人賺咗哩啲錢,香港地人哋做生意多數都係賺你錢㗎啦。食燒賣起碼可以望住維港暖下肚
土瓜灣 田灣大把
你不如問點解d 歐州名牌賣咁貴無人屌?
佢當左自己係燒賣界既LV? 佢係燒賣界既AV負責比人屌
點會唔會 貴係講緊果樣野既價值 有冇錢都會有呢種感覺
同對飲食要求去到邊
酒樓30蚊4粒燒賣點睇
係連登先開幾十個post討論....
月入5萬個啲都唔記得琴日食左幾錢燒賣了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞