月入5萬既人會唔會在乎20蚊4粒燒賣?

476 回覆
93 Like 631 Dislike
20蚊4粒唔係錢嘅問題,係智商嘅問題。
平時一講野食貴就會有大量弱智仔走入黎講
人工唔洗錢?鋪租唔洗錢?
等睇企係度食都要幫手交租
見賓妹喺屋企整咪得
點解樓主呢啲窮人成日on99咁
搵得多錢就願意做水魚
點解個個都覺得在咁在乎搵唔搵笨
自己搵既錢我先唔在乎人地點諗
搵錢就係為左自己為所慾為
吸引到我想食咪食
20, 100食野都要諗搵唔搵笨
咁幾萬蚊開枝酒要請精算師?
我會在乎wo
月入五萬在乎專登揸架靚車嚟老尖 仲要揾位泊專登嚟食4粒燒賣
公屋仔都在乎專登坐程巴士出老尖食4粒燒賣 因為佢哋情願落樓下7仔賣嚟返屋企煲住電影嚟食
咁個4粒燒賣有無咁嘅格局俾人坐係到食呀
傻閪樓豬
咁無野架,你唔介意俾人搵笨ok架
呢單野同有冇錢冇關,廿蚊冇人比唔起
只係你接唔接受到個個商家搵你笨者嘛
最緊要你接受
我唔得者,或者講好多人唔得者
水魚價享受賤民生活
英國 依啲垃圾食物重貴

幾粒魚旦燒賣 收幾鎊
等於話中國個個都有錢人一樣,係有好多有錢,但計%只佔好少,周街都係其實係指總人口幾多%先係周街都係
會, 謝謝 🙏🙏🙏
我係呢個range,但係都在乎喎

呢度好多人幫啲食肆老闆講好說話,話賣得貴合理因為租金貴人工高,咁我唔知呢啲垃圾檔口租金有幾高,要請幾多人

個價而家都係冇平到喎,其實係香港做生意,利得稅係好低,賺到嘅錢大部分都係淨袋,呢啲檔口老闆人性貪婪表露無遺,冇嘅,短炒賺快錢係香港人既特點,咁做落去同殺雞取卵冇分別,好快玩完
其實唔關收入幾多事,佢d燒賣係類似酒店,大大粒個種,同埋個場租金都貴 唔賣宜d價 真係蝕錢,但我真係唔會試,寧願試其他特別野
對你太在乎 沒甚麼抱負
有錢就要做水魚
20蚊燒賣可以坐低慢慢食有冷氣咪唔貴

街邊仲要特登去就真係貴到仆街
真 去惠康買魚肉燒賣幾十包
然後吱幾下辣椒油醬就賣20蚊4粒
就算要劏客賺錢都唔好太離譜啦
月入8皮既我話你聽
我18蚊10粒都嫌貴呀
香港四十萬個千萬富翁 求其乘一家四口都 百幾萬香港人 駛錢疏爽啦
連登cc toy 愈來愈似大陸果班窮撚小粉紅
乜鳩都鬧乜鳩都嫌貴,智商稅
市集20蚊貨仔都loop足幾個post
但係Apple新機又會年年追

講到自己幾有vision幾咁睇通天下事,做晒冷氣軍師鍵盤戰士遙距點江山
但現實只係一條憎人富貴厭人貧嘅公屋撚
另外就係逢政府必屌,唔理背後有係根據就屌咗先
乜500年一遇,乜僭建佔地,乜JPEX
識又屌唔識又屌,屌又屌唔中point

唯一好過大陸嘅就係唔會學人出征,衝出去柒
除此之外都係一事無成想躺又躺唔平嘅傻仔
其實會問得TOPIC條問題既人
九成都唔係會搵個個數以上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞