月入5萬既人會唔會在乎20蚊4粒燒賣?

476 回覆
93 Like 631 Dislike
其實值唔值 同你既收入或有幾多錢未必有直接關係 只係唔想做水魚啫
原諒我無月入五萬,覺得廿蚊四粒好貴唔會買

我呢啲揾中位數左右既窮鬼真係唔會想試,廿蚊拎去買六合彩鋪草皮都無咁嬲
我就係50k+ 。。。 但係點都唔會4粒燒賣20蚊。。。 尤其是係嗰啲爛閪魚肉燒賣

除非酒樓嗰啲正常燒賣
留港畜靠燒賣..我地逃亡日日食西冷
搵5萬幾 交撚完供樓數同家用 得返2萬
無話20蚊得4粒 你比夠8粒我都要諗諗
要做笨柒我不如10蚊買龍津
而家興講智商稅
你應該問「智商超過100嘅人會唔會在乎呢20蚊智商稅」
會呀會呀, 邊個話唔貴 唔介意即係幫政府即係藍絲
人哋生意一早已經穩定,只不過今次出嚟做promotion,班連登仔未食過唔知人哋用咩材料,粒燒賣咩size就狗衝出嚟屌人呢唔值,真係柒到喊
其實應該將條線拉得再清楚一啲,留港生活消費交稅嘅一律當係藍絲(甚至呼吸都算),咁樣世界可以大同
提個 陽具好咩?
我邊句吹奏佢?
我係話李嘉誠咁有錢, 都會在乎嗰少少錢, 要用得其所, 唔會俾人搵笨𨳍
重未講小甜甜包玉剛呢啲富商直情孤寒到仆街
覺得唔抵咪唔買, 有乜好𨳒
真不想承認好耐以前聽老千蕭喺網台講嘅
佢重在生, 你去叫佢講多次
你月入十萬會唔會在乎一百蚊一碗雲吞麵?
唔會在乎一百蚊,但會在乎比人搵笨囉
其他認同,但堆文青巿集商場都係搵笨多
大把人屌starbucks咖啡同m記咖啡一樣 所以賣$3-40唔值喎 你活係平行世界?
叫大佬請食lunch 都牙痛咁款
有啲人成日係度幻想有錢就會鳩用
比人搵笨柒 唔關收入時
問得出 都知你咩料
點樣同其他地方一樣,你試左定知佢邊度攞貨
關月入咩事?月入高就要做傻仔?
愈有錢愈計
賣幾錢關我撚事,不過條友牙撚擦擦,想睇佢仆街啫
點解唔會?唔係價錢問題,係畀人搵笨柒就條氣唔順
樓主睇嚟好有錢 不如all in JPEX
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞