月入5萬既人會唔會在乎20蚊4粒燒賣?

476 回覆
93 Like 631 Dislike
chill唔chill係睇個人
御理哥憑你咁既人品相貌應該好難明
月入十萬一樣在乎
有錢唔等於亂洗
on9
有錢人先係最孤寒
傳統燒賣同魚肉燒賣都一樣?
會嘅話咁點
月入5萬都難供樓啦,啲息又係咁加
你以為月入5萬係香港好輕鬆呀?
全世界都行緊簡約主義
不過世界總有班人屋企係塞滿垃圾
會啊,咁撚戇鳩都幫襯應該兩皮都唔過
利申:已過
連登仔咪又係用最平果隻急凍燒賣嚟同人比
你老細月入幾十萬連廁紙都要理,你問月入5萬會唔會在乎20蚊4粒燒賣
佢用所謂個隻靚燒賣都係30幾蚊一磅送到上門
貴得幾多
所以我樓上都費事用成本計,直接用茶樓做例子算,就咁用食物成本嚟計個食物價錢真係笑撚咗
其實可以
好多商場starfuck 個位都係公眾空間

唔守規矩嗰個叫starfuck
成個post最中係呢個
事實係成個市集都on9,比水魚價企係到食野,貼錢買難受
98蚊腸企係到食真係笑撚左
得個啤酒係可以接受
8萬都唔係好多
我個friend搵8萬倒
一攤條數出黎,每個月
供樓,儲稅,交年金, 交保險,
交家用, 養家傭, 養車入油車位
用剩既所餘收入, 真係少我一大截
都係果句啦,用食物成本黎計嘅話就點都戇鳩㗎啦,你就咁買兩枝青島返屋企歎夠平靚正啦,你去戲院,disney之類買個爆谷一樣貴到仆街㗎啦,自己買一袋返屋企煲都係幾蚊成本
你jer住我無用ga
係改變唔到你個人品相貌
以你既條件做乜都係柒ga la御理哥
問題係我點解要咁做
露樣做乜,考個master做乜
即係你做就人人都要做?
果然係世界真理黎
俾得起 同想唔想俾人搵笨係2件事
即係要人人學你咁網上祼跑?
唔係就藏頭露尾?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞