月入5萬既人會唔會在乎20蚊4粒燒賣?

476 回覆
93 Like 631 Dislike
其實5萬唔係好多 地鐵巴士加價都會嘈根主係咪搵9k
扮乜尻 人地未出黎講野之前已經屌曬鬼啦
其實本身唔會買

不過呢幾日咁多人講搞到我想問黎試吓

連登宣傳大法
月入60-70萬平均,試過有日鋪coke zero由6蚊加到7蚊,之後就無再幫襯過
唔係月入既問題,你仲未明?
老蘭有個場比你坐
有招呼
如果7仔賣老蘭價你會唔會買?
酒吧明顯唔係單純賣酒
夜市明顯係要單純賣食物
最唔在乎係洗老豆老母錢既學生
你睇親巴黎世家都係D傻鳩學生著

知唔知道,越有錢越孤栆越貪心.

你真係識得人少!!
班窮鬼明鬼咩
月入得萬零兩萬
上黎講得既都係想扮大袋
實際上佢地都未必會買
買$20魚蛋顯示自己大方其實幾好笑
一來$20唔係咩錢
二來雖然$20好少
但用黎買4粒魚蛋就好多
直程on9
一係就呢班人現實洗腳唔抹腳
月入50k
在乎
理智話比我聽個價唔合理
食完都會唔開心
所以唔會買除非個環境/氣氛/條女擊敗我既理智
唔一定囉好無
唔好話20蚊
免費派都唔會特登出去食
30度企街食燒賣,窮學生時代無錢食飯先會做既野
比20蚊我買支啤酒住下海旁吹風CHILL住吹水好過啦
3x 蚊,有10 蚊用黎嘆環境,10蚊用黎打卡chill
好值喎
唔一定,
即是你都認為唔係少數目!!
3成以上.

之前有case老婆想給1毫子定5毫子買旗.(無散子)
老公可能只得一百,即是一百元買.
其實你知唔知香港平均Fresh Grad 係五萬,三十歲左右已經平均十萬,去到四十歲事業封頂都十五歲。

20蚊4粒,你見要排隊買就知無乜人會介意。今次連登又笑人哋個夜市無人,我去到現場係好迫好多人搞得幾好
唔在乎,但有錢都會睇點駛
其實唔會太在意.....
肚餓真係會篤來食

只不過唔會專登去食。

老實講,我就鐘意食野,亦係連登仔最撚憎的死肥佬,中價餐廳,一千幾百,係好食的,我帶我老婆去食都係面不改容。

有時唔係個價錢問題,而係性價比如何....20蚊4粒燒賣,如果你有特別,或者有特別料,特別整法,就算只係就咁炸,我都會想試下。
但係如果你只係普通魚肉燒賣蒸,除非我真係好肚餓,如果唔係我都唔會想食
高收入就要比你搵笨柒
其實真係會 月入五萬用廿蚊買燒賣可能係好簡單既事 但唔代表要做水魚
去到好易就會比 19心態一場來到 其他貴又食唔起或肉赤 呢兜嘢廿蚊有交易畀佢啦
而家扣稅得番6000
無左成14000蚊一年
從來都唔關錢事 係條友唔撚值得我尊重
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞