月入5萬既人會唔會在乎20蚊4粒燒賣?

476 回覆
93 Like 631 Dislike
打手全面進場
根本自己食都未食過,就先入為主覺得人哋賣緊嗰啲燒賣係七仔嘅質素,見人收你$20蚊4粒就呱呱嘈,人哋size大過七仔一倍又唔知,入面用嘅食材又唔知,配嘅辣醬有冇質素又唔知,燒賣關注組俾佢15/20分你又唔知,淨係識得人云亦云羊群心理,呢啲咪大部份連登仔嘅心理囉。
呢到有啲會員勁撚戇鳩,唔肯做水魚買垃圾就笑人窮
隔離po大撚把呢啲傻鳩
李嘉誠驚整爛10幾萬嘅錶?

佢同我講幾百萬嗰啲錶佢都係粗帶,上次同佢打波佢沖涼都冇放入locker
得啦叻啦叻啦,燒賣關注組比幾分關5蚊粒搵老襯有咩關係,魚肉燒賣本來就係窮人醫肚食,賣撚到咁離地都可以撐,你不如落樓下執兩舊狗屎放入口擺低廿蚊

乜柒都唔知唔理就屌左先
同啲廢佬無乜分別
見到$20 四粒 -> 唔理其他context
總之係好撚貴

真係好低質好核突
你句#2「見到你在乎到要開post講」夠擺明有立場
依家扮晒野做乜
在乎就唔會在乎
但都會覺得偏貴囉
邊個話燒賣既定位一定要低賤?酒樓,點心店3x蚊4粒燒賣你又唔屌?咁你咪成世去食7仔11粒10粒燒賣囉,
電話主要用黎打出打入上到網咪算囉,小米2000蚊有入門版,洗撚成皮野買iphone15咩
飲野都係為解渴完全生理需要,你做乜飲可樂,咖啡,珍奶?
百幾人去海旁排隊都係交緊智商稅,咁樣會令你心裡好過d既咪得囉,
祝你一世飲水,食白飯,用小米
班Cctoy乜都覺得唔抵
似足公屋樓下公園班死廢老
根本冇得客觀計
值唔值係主觀嘢嚟
嚴格嚟講唔係驚
而係唔適合
正常理智嘅人係配戴返個適合場合環境嘅衣著配備
做運動戴運動型手錶係叫適合/合理
正如做運動唔適合著踢死兔
行山唔適合著高踭鞋
用一個唔合理嘅價錢買/穿戴/食唔適合嘅嘢
點睇都唔係理智行為
所以就算即使我有立場覺得5萬都會在乎 同 你所講嘅可唔可以討論燒賣價錢有咩關係?

你答到未?
窮就留返係屋村醫肚啦
學咩人搭車出城去市集醫肚
然後又屌鳩人地做乜唔跟屋村價錢
屌你都on99
條友搵唔到位入就話食物低賤
服撚左D CCTOY
我剩係對25蚊雙拚有D疑問
月入百萬都在乎 做on9 會比人笑
都一定有d細食既人食唔落8粒燒賣,但又想試晒兩款既啦,店主想賺埋呢d人既margin姐,等於出去食粉麵雙拼點解要加錢一樣(分量未必多左,或者同附加既價錢成比例)
月入5萬既人唔會在乎樓主
我諗唔係月唔月入五萬既問題
你價錢唔合理咪下一間
眼尾都唔望多你一眼
有錢唔代表會亂咁洗錢

好似你去七仔買支可樂
佢收你三十蚊一支500ml
你都唔會係間鋪屌佢搶錢呀?
而係睇其他野飲或者去下一間
我唔會買,不過其實酒樓都成三十蚊四粒,啲人飲親茶咪有狗衝點燒賣
月入得五萬智商應該有咁上下 , 識得分咩係值同唔值
酒樓燒賣,有豬肉,冬菇,蝦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞