月入5萬既人會唔會在乎20蚊4粒燒賣?

476 回覆
93 Like 631 Dislike
係唔值,唔係在唔在乎
你會唔會用LV個價錢買李寧?
連登仔真係fg50k冇返過服務業?
未見過有錢人度縮?
唔係打算振興經驗的話,唔理夜市個朵的話,賣40都有人賣單添
我睇到你回覆先知我調轉咗個詞。
投資要精明先搵到大錢,平時小小錢應該都計到好盡下,例如基層人工。MTR就除外,政府佔好多,所以上肥下瘦。
佢定價食中咗「$20姐咪試下」呢種心態
冇之前hello hk嗰啲賺到咁盡

不過呢啲地方劏就預咗
餓起上嚟/口痕有時都會去試伏

睇食評疑似正常仲大粒啲+佢所謂自家辣油?
加上$20姐,成件事咪風向轉
我揾到唔代表要做水魚
你開係我公司附近 + 口痕可能會買的
你要我山長水遠搭車出去 比人賺鳩的20蚊4粒
我肯撚定唔買
可能會可能唔會,
會,你唔會想你搵啲錢俾啲戇鳩仔
唔會,真係無所謂
屋企沖即溶咖啡成本唔洗一蚊
Starbucks係度劏客遲早無人幫趁

你句陳述邏輯上睇唔到有咩問題,除咗紅字
Starbucks呢類不嬲係外國都係比人叫智商稅
外國D入門理財片好多第一樣野就係叫人戒出街買咖啡
後生仔點解咁BROKEN第一樣都係買咖啡
我月入超過呢個數呀
但係我都絕對唔會買呢幾粒19燒賣
你講到五萬蚊以上嘅人唔需要理財 你都幾井底之蛙下
以前廣華對面有間handcraft burger 好正,可惜執撚左

朗豪坊頂樓有間都唔差
咁建議你唔好睇咁多入門嘅理財片
因為睇極都係入門 你連呢間公司嘅品牌價值係乜嘢都唔知 竟然講得出遲早冇人幫襯呢句廢話
講開咖啡.....我覺得好多鬼佬根本上曬癮
有d根本唔飲就function 唔到....

我有時真係心諗,頂,咁同drug abuse有咩分別
會, 錢唔係禁駛, 我想駛錢, 但唔係禁駛

我比二百蚊坐入餐廳食唔好?

但下一秒我諗, 我比二百蚊買餸唔好?

出街食二百蚊比行貨你, 番屋企煮,二百蚊食到和牛

廿蚊四粒, 為駛而駛
我窮無錢
我唔會話無人幫襯
starbuck呢類鋪直到世界末日都會有人幫襯
只係品牌有機會轉
正如呢個世界總有人破產,總有人吸毒
總有人賭波賭錢輸身家
總有人飲可樂飲到糖尿
呢個世界係總會有垃圾既
月入越高嘅人 分分鐘越在意呢啲嘢
你有無睇Bohemian
團員打交無人理
其中一個去搞部咖啡機比人圍毆
唔係佢講㗎
仲講得月入就知你小朋友唔知世界, 大人嘅世界係講資產
唔會 順手食埋賣燒賣條女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞