月入5萬既人會唔會在乎20蚊4粒燒賣?

476 回覆
93 Like 631 Dislike
我會
5萬嘅人仲去食20蚊4粒嘅燒賣?
30-40蚊杯咖啡唔剩係杯咖啡咁簡單
國際品牌(雖然咖啡豆普通)
揸住杯野似上流人士(美國黑人都要揸住杯防止比警察拉)
飲完唔洗睇醫生
有冷氣地方坐傾計傾生意
唔洗等夜繽紛就有得賣
你個20蚊4粒燒賣做到上邊邊一樣
又或者有無其他野可以令人覺得個20蚊係值?
會,連登個個都50k啦, 屌到上天
係咪搞錯咗啲嘢,Starbuck唔使俾錢坐架喎
咁係你d廢老做壞規矩
誠哥都在乎
月入高先唔會買
因為諗嘅唔係價錢 而係值唔值得買
在乎,但嗰刻想食會買。
飲都未飲過啲咖啡
仲有5萬蚊唔叫月入高囉
有錢唔代表要亂洗同埋洗係啲冇價值既野度
大洗嘅話,3億都唔夠,3000億usd就應該點洗都得
燒賣係燒賣
星巴克係品牌
你咁都可以拎黎比?
你唔拎淘寶手袋同埋名牌手袋比?

依家係20蚊4蚊 普通既魚肉燒賣
茶樓燒賣都唔會俾魚肉燒賣你啦

30幾蚊買杯即沖三合一咖啡 or 普通罐裝咖啡
我諗好多人都屌
咁其實綜援都 買得起廿蚊燒賣嘅
去同印尼人講
老實講 我+我身邊嗰啲月入50k up嘅frd無見有人去

但你問我如果真係唔知點解走咗去的話 我會買嚟食下 因為依樣野唔係恆常 同埋香港地不嬲食個垃圾飯飲杯垃圾野都唔會平嫁啦 咁計較做乜 搵多啲就係唔想計較 搵得多些少又左計右計咁做人好撚辛苦 $20姐 試下咪試下
唔好意思,公司有咖啡機任飲,飲到手震心跳都仲得,仲要可以用來扣稅的
真窮撚先要用星巴克30幾蚊杯咖啡打飛機,我一邊飲一邊有稅扣
香港物價高都唔係今年先發生既事 有咩咁驚訝
幾乎幾十年來都係咁
香港人咪又係咁生活
點解你覺得高人工/洗得起錢既人就會唔計較啲婆乸數?
見過去周生生買廿萬珠寶既人屌鳩個sales 點解要計佢一蚊袋費。
香港地有三成人住公屋交平租 又有三成幾人已經供斷樓
歸根到底係大把香港人大把錢 咁物價咪高囉
香港威化餅十蚊包 大陸買香港威化餅又是十蚊包 咁點計先
就算你唔買野飲咁坐,果度都唔係公眾地方,例如你唔可以拎個兩餸飯入去食

所以Starbucks 既價值反映左佢提供既座位,環境,唔會因為你唔守規矩,而影響呢件事

咁當然你要唔守規矩,絕對無問題
睇下係咩燒賣囉
去食即製點心20蚊算平添
就係高收入既人先有咁既理智
就係因為覺得值個班友無咩理智佢地先咁低人工
覺得$20好值既人真係得啖笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞