「尖沙咀夜市」人流多同20$燒賣極速賣哂,大巴車落連登仔到!!

927 回覆
345 Like 151 Dislike
約去酒吧
佢啲frd 喺酒吧叫酒
佢附近7-11 買$10/兩罐獅威, 企喺酒吧出面飲
遊客區 20蚊4粒燒賣都要左度右度,點做大事呀!
有錢就食自助餐、有特色既cafe,打下卡囉
冇錢就幫襯下有情味既兩餸飯
點都好過三和個邊既
至於魚蛋呢,我就真係唔會特登出去食4粒喇
人各有志
話貴嗰d 本身連海洋公園入場都嫌貴啦
本身呢到已經多人流啦夜市最多咪吸多附近10%人
心水清 明明一開始恥笑20蚊4粒無人買,到依家人山人海沽清,柒咗就轉移話題講賣燒賣谷gdp 。「呢單嘢唔講住,講第二單」永遠立於不敗之地。
連登仔成陣廢老徐出晒黎
連登已成廢老討論區
所以唔怪得班店主係咁加價,加幾多都有班傻鳩食

我只可以講,多謝熱狗
平時d園區/博覽館仲癲啦
唔明做咩忽然咁大反應
仲多人嘈過之前果兜傻西炒西粉
小咩撚野販 好似工展會 美食展 書展嗰啲展商咁 投到就有得做嫁啦 幾十年嚟都係咁 你邊度鄉下啊?
約晚上8:45 ,檔主向人龍宣布:「魚肉燒賣隨時停!」,又表示自己為有牌小販,下星期將於西環擺檔
大陸仔唔識繁體字?
一係好撚老,一係好撚年輕未出嚟做嘢
真心,我讀書時期7仔魚蛋6蚊10粒,都係佢地咁諗嘢
但平行時空下布班人無乜學歷無乜技能走咗去加拿大
結果攞住最低工資日日mon住連登喺度討論加拿大Min wage夠唔夠生活,嚟緊就嚟又冬天,日日嫌辛苦嫌悶
Min pay果班咪就係連登呢個圈子嘅人
叫佢地進修吓學吓揸車水電做吓blue collar工又唔肯,剩係話人批評佢地係離地
咁你話呢度充斥住啲咩廢柴
Pin this
連登一班散兵遊勇,不會夠有組織的傳媒機構鬥。他們落力唱好(不論真假),市民自會幫襯
咪玩啦
英國啲市集咪又係日日啲人睇多過買
成堆包、芝士、肉hea 晒喺度幾日都唔知清唔清到

唔理咩夜唔夜繽紛,香港搞市集不嬲都係focus星期五六日
呢度嘅文化就係當市集係景點而唔係日常
同台灣泰國無可比性
你要比較嘅不如講街市啲熟食中心,或者油麻地大牌檔,咪仲似台灣夜市街邊檔果種
味睇下做多幾多日
都唔知洗左幾多錢搵youtuber宣傳
信連登一成….
個個都毒撚
出街睇人一雙一對咩
好可憐
追含夜賓洲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞