「尖沙咀夜市」人流多同20$燒賣極速賣哂,大巴車落連登仔到!!

927 回覆
345 Like 151 Dislike
【緊貼 01新聞 】食客廖先生稱從社交平台看到夜市物價討論,感好奇而前來買燒賣,「嚟到覺得OK幾大粒,價錢都合理」
全文:https://bit.ly/48kNjax

連燈仔又書
點都估唔到呢單嘢係照妖鏡,用20蚊照撚晒啲學生/窮酸網軍出嚟
佢地的確有外國護照
係得我冇
你起晒鋼
比我講中咗係低端人種?
唔緊要,你獨醒得開心就ok 同埋依家洗鬼我磨咩, 燒賣壇野有部分原因咪連登反嗰班幫手宣傳
人地出街開心食氣氛,咩都計咁盡咪盞勞氣
$20 燒賣支撐起成個國際金融中心級數既經濟
我中三中四完全無收入嗰時都係咁諗
問下咋,我就拎住支拿大護照,睇下有乜上等人咁把炮靠救生艇逃亡
你之前用rx1r都好貴,做大水魚唔講,人哋蝕極都係$20
老實講
因為你地推
都想去試下 係咪咁正
20蚊 有邊個俾唔起?
得啦你最醒啦,你最識得點用20蚊
真正偷換概念,如果係主題樂園,演唱會入面果啲呢個價都叫正常小小,宜家只係一個所謂市集咁近市區,呢個價就叫好貴,咁當然你可以照常買明買明賣佢又冇呃你,不過其他人都有權話佢賣得貴
點解你覺得話佢賣得貴就有問題呢?正常價10蚊最少有6粒啦出面
成個熱門都係20蚊魚蛋

係呀係呀, 香港經濟又起飛啦
笑撚死
成班怨婦收唔到人皮不特止
仲幫人宣傳埋
GDP 大爆閪升
Off topic RX1R正機wow
你識用機會成本,唔識用均衡價格?事實係而家求過於供,價錢仲可以上漲,讀屎片呀你?
你都on撚鳩
遲啲去到睇result話柒左你咪又係深潛扮無講過

美食車一開始都好多人食架
Agree,依樣我明亦都會咁做(去旅行),只係見成班無厘頭講到人咩20蚊都拎唔出比唔起咁就好想笑
見到啲YC口號式口爽式言論就覺得好撚討厭
嬲咩 人地要做傻閪又唔會阻止嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞