聾左一隻耳

317 回覆
2647 Like 16 Dislike
辛苦你喇
我試過一邊耳仔瘋狂耳鳴再加好似入咗水咁塞住 不過通常係夜晚瞓覺或者沖完涼先會 前前後後都幾個月 最後有個friend推薦我去採耳先至發現原來有勁大粒耳石塞住
明白了
有朝早起身我隻右耳會聽到啲嗡嗡聲,咁我都無咩點理,諗住過幾日會好返。但去到夜晚瞓教果陣,可能間房因為太靜,啲聲會加劇左,變大左把聲,但唔影響到我瞓教。

咁我第日就去睇專科,醫生睇完開左啲藥比我食,同埋寫左封信去test聽力 ,so far報告出左一切都正常,醫生都話無咩問題。咁我食完藥都無好轉,情況keep住都係咁,試過睇針灸、轉埋醫生都一樣。最後無理到佢,到依家情況叫做好少少。不過都擔心日後個情況會係點
我都試過,不過我好彩一發現有事我就去睇醫生,即日轉咗去專科,做埋測試,當時右耳得返6成聽力,醫生即刻畀類固醇我食,食咗7日,頭3日勁大劑量,食完頭3日其實已經完全無事,不過都有食完7日。之後就一直到而家。
我都試過
急症醫生話係耳中風
本身都諗住弱聽過世
但半個月後突然好返
好好彩
airpod pro 2 幫到你
好多人有24/7耳鳴, 我都有
又係你
睇醫生果時,醫生都話好普遍,要習慣就可以
我試過又係咁嘅原因睇耳專科
個醫生話耳道好乾淨搵唔到原因
你病嗰時幾多歲啊?
我前幾個星期試過,隻左耳冇左八成聽力,食左兩星期類固醇就好返九成
原因:打j過度
好彩好得返9成
都係冇原因?
個醫生話係中耳入邊嘅血管發炎,俗稱耳中風。

因為之後做過聽力測試,數值好返好多
似係2
人係90db環境超過十分鐘已經會有不可逆既損傷
有啲助聽器好似可以淨係某啲聲放大 啲雜音唔會放大
但貴啲
係咪可以免費去海洋公園迪士尼同搭2蚊車
QE去睇耳鼻喉專科?有無話要轉介定點
轉介
QE嗰次排咗期 我塞到第二日頂唔順去私家搞 搞完到QE 照去吸
單側耳鳴並唔正常。建議你認真check下,壞情況下,可能係腫瘤壓住一邊耳嘅神經線。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞