[KPOP] K-POP 2023討論區 (41)

1001 回覆
5 Like 20 Dislike
Kep1er都好過金連欺架啦
俾蓮狗燈到
韓國音樂節目出演費

經過採訪發現出演費太低了,簡直令人瞠目結舌。音樂節目出演費和出演人數無關。把組合和solo看成一樣的。並不會因為組合成員數和伴舞人數更多就會給更多的出演費。

根據歌手認知度和人氣的不同,出演費才會有所不同。代表韓國的愛豆組合每期節目出演費為50萬韓元左右。大部分組合的出演費還要更少。

以一般愛豆為基準,3家無線電視台音樂節目的出演費為10萬韓元。甚至還有以現在的行情給5萬韓元左右出演費的地方。

歌手們在音樂節目中使用的服裝,人氣越高,服裝費用就越高。據悉,每期最多要支出1000萬韓元~500萬韓元的服裝費。

想睇林英雄VS Daddy
10萬Won 乞衣

公主nim
咁似LE SSERAFIM個Concept Photo
咁撚霉
原地解散啦
其實要散始終就要散架啦
延長最重要嘅人氣係咪會升返?
如果唔係俾你延多2年 3年又如何?
年紀又開始大,最後夠鐘你都係要解散
好啦 解散之後呢? 最細個2個都仲可以入到新女團
鬼婆同皇族呢啲不受歡迎入邊團都死
光仲入唔入到XG? 真 小婷 炫 舞白年紀偏大
小婷都話可以返支那發展,舞白可以返日本
炫Solo 真唔知 所以其實我覺得下年準時解散係最好,
大部分都仲可以入新女團,可能都係霉
但起碼你都仲有嘢撈吓 有得CB
延長如果都係唔紅嘅話反而仲衰
講咁多其實Kep1er 點都係冇撚得救
wakeone 唔想斷左日本條水,等新女團出黎

公主nim
小姐姐
有真睿恩Elkie 三個去到邊flop到邊
如果庄當初無去韓國
留喺tbb
可能係做緊羅毓儀、游嘉欣、區明妙嗰啲位
再唔係參加造星嘅話
唔入Collar,都入Lollytalk
L 7up會令佢紅
Wuli Rocky賣5000隻要點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞