[KPOP] K-POP 2023討論區 (41)

1001 回覆
5 Like 20 Dislike
Hybe帶頭推醜人
黃鉉辰♥️卡連娜
本專輯咁撚劣又貴 幾百蚊買本筆記薄咁 點會有人買呀
想俾5050孭多筆債就真啦 而家到底係邊個陰邊個
仲繼續喺韓國扮好爸爸

https://twitter.com/FifiHunnie/status/1704383987521892568?t=LiSEx7LMFQ6lkOHvHK-N4w&s=19
話出新女團 結果個宣傳海報偷人哋design用

得弱智先會到而家都仲信個jhj係好人
佢係咪好人我唔知
你個4條女就一定係反骨女 出道一年未夠就要人結算 柒撚過SM啲終蟈人
睇下還唔還得哂啲錢再講啦 還得哂都冇經紀公司敢收
有牙燦愛佢就夠
sls 你公司一個月唔出糧你自己都會屌哂鬼啦
萬一你遇到呢啲情況請你記住千祈唔好告間公司
你告就係你忘恩負義
就係忘記你公司栽培你嘅大恩大德
係你公司俾機會你㗎
所以你一定要低聲下氣做牛做馬
知嗎?

金髮美神
大家都金髮 秒左某pho
比人屌到上天花板緊係話唔係為錢啦 唔通寫哂出黎係呀 我地因為錢要求解約呀 安聖日又幫我地搭路去華納

其實應該冇邊間經紀公司會透明哂公司收入支出
的確好多藝人都有講係出左道2-3年先會有得結算
法院都判決既時候都有講5050冇同ATTRAKT溝通過 就做法律行動

正常情況下 對合約有問題係咪應該同公司溝通左先?
如果有溝通過點解拎唔出證據話同左公司協商過但唔成功? 同埋法院會咁判?

打官司期間註冊哂5050商標 代表又拎得出錄音話華納想比200億買5050
係咪因為錢 冇人真係知啦 但我覺得係囉
屌 又嘈5050
是但啦本質霉團
根本冇人識嗰四個人
我公司冇比錢比我做訓練 讀書 唔包食宿 車出車入架喎 所以我冇差公司錢
而且我簽約冇講明要做夠幾多年 你咁樣比喻就唔岩啦

大部分韓國經紀公司制度都係頭幾年係還債 收入>製作費先會開始結算
我唔係話呢個模式係正常 但你簽約之前應該都知係咁既模式先簽名

如果你地覺得5050係岩 咁你唔應該屌同SM打官司解約個啲終蟈人
咁計法 佢地仲慘過5050 啦 做左幾年都冇結算先打官司
講返轉頭你話全代表印啲鳩野出黎加大製作費想佢地賠到仆街唔係冇可能

但而家5050諗住再上訴 場官司一日未打完一日都唔知邊個贏 雖然我覺得5050敗訴機會多

再講人地都未講係咪要5050賠違約金+製作費
而家有新加坡公司科水 我要玩死你4條反骨女唔洗你賠製作費 你7年合約期同我係公司洗廁所都得啦
🔥韓網熱帖評論翻譯🔥
aespa新曲油管注水比例
昨天韓網論壇一則貼文po出aespa英文單曲《Better Things》的油管脫水播放量,表示:「截至8月27日播放量=4862萬脫水播放量691萬注水4171萬」這個話題隨即引發了 韓國網友的熱烈討論。

呢個又係反骨女
咁呢首真係唔好聽 話哂三大一線女團 得幾千萬點擊率咪好柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞