遊泰國叫車質疑「差點被賣豬仔 馬來西亞男 司機打可疑電話

460 回覆
861 Like 7 Dislike
呢D都要聽書學?
你如果要處理咁重要嘅事 你都會請假啦 點會停街兜客果陣做
真係聽過人識得一對情侶去旅行搭的士
然後個司機同個男講話行李有啲問題叫佢落車睇下
趁個男落咗車 車撚走咗條女
到而家都未搵返

當然都識人去完旅行平安無事返黎
不過我就唔敢去了 慘過死
係,
仲有有咩可能人哋話要落車,你會執意唔比人落,
又咁又咁,擺明禁錮。
點解唔鎖車會肯比你跳車
有部分係香港已經上釣,想搵快錢, 尋求外地工作機會
每日係泰國機飛返嚟,成機都都係生還者
好多時呢啲故事都係聽人講,但冇後續
正常國家會承認問題,
同會立即跟進,搵出證據,控告司機,
再聯同其他相關部門,尤其警察,去阻止同類事情發生。
咁基本嘢都唔做,明包庇囉。
假架, 放返黎釣大魚引多D人去
之前都係睇新聞多 冇聽過身邊識人遇到
都搵唔返邊有後續
沖繩潛水正? 日本其他地方唔知. 但沖繩潛水一定唔係"正咁多"...
唔好講泰國, 馬來西亞, 菲律賓...嗰啲潛點.......台灣綠島, 蘭嶼都冇得比
隔離Post仲有個傻閪諗住去泰國
我PROOF READ咗幾次,無問題喎啲英文。
典型FORUM ENGLISH。
雖然另外嗰位仁兄, 確實打WITHOUT PROVE, 係唔啱文法。
但除非對方想,否則我唔會指出對方英文有咩唔啱。
不過串人英文差又係唔好嘅。講返件事就得。
第一個故事見過好多次 但每次都係話聽講
除非你話KK園區係泰國入邊
如果唔係你咁樣做臭自己個朵其實同自己嘅收入有直接衝突
所以你是鳩但係曼谷遊客區拉人去KK園區我唔信泰國會縱容
你真係比班的士佬搞撚到臭名遠播搞到係曬遊客
班差佬都無得屈鳩你遊客錢啦咁其實係斷自己財路
但一個人去不論男女都應該要小心因爲世界很簡單但人類很複雜
你掉轉黎講

明明係bump不停救人仲搞左勁耐先畀台媒關注煲大佢先引起國際關注

香港人果單家屬一早已經報哂警但冇人理

到單野出名先做野
呢28個我係泰國機場睇住俾人拐走,幫佢哋唔到,我良心都過意唔去
佢個個post都po一次呢段
D on9要去咪由鳩佢地去囉!自己知咩料咪得

囉!

自己冇事番來就牙斬斬話好安全!

係冇問題就唔會隔幾日就出單新聞啦!
佢地唔撚識廣東話有撚用咩
你係咪認錯人 我幾時有
ching 睇黎你真人好大膽
證實左係假野啦,個app 有晒司機資料賣條撚咩
仲記得有個傻閪出post想過去叫雞
大把人係度話危險
佢唔理 夾埋班泰撚係度屌人
咁危險你唔好出街啦
你信姐
去玩都要膽駁膽
我就不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞