遊泰國叫車質疑「差點被賣豬仔 馬來西亞男 司機打可疑電話

460 回覆
861 Like 7 Dislike
問喺邊度嚟都幾平常,導航時間同停唔到車都可以解釋到,個司機同電話另一邊嘅對話係最詭異,假設個識泰文朋友冇聽錯的話
你答左自己
一矢中的
你一提口罩班人就唔敢覆㗎喇
原來你真係on9架!條友話好安全!我問佢

隔幾日就有單新聞話賣豬仔點解釋

你就答埋D九唔搭八既野 咩大刀會 懶係串咁

我鳩覆 你又答我咩你答左自己!

你明唔明你自己想點架
啱啱去完返黎
實有人話你好彩冇事
事實係大把人去
又或者真係識人比人捉左嘅唔該報料 講埋全名幾時去等大家有得fc
去到kk園區會用筷子夾鳩你手指
慢慢玩殘你

有古惑:cctoy又炒車,竟然以為打得過生番
冇古惑:cctoy又炒車,泰國唔係君主立憲國家咩
差幾多個先交到單呀
懷疑你俾電擊棍電到燒壞腦
定真心膠好愛泰國
記得幫連登巴打體驗埋毆打療程

Grab有冇真係fc咗嘅新聞係有發生過,後續係點同埋我記得Grab會有司機資料知道車咗咩人,知道晒行過咩路,如果會發生呢啲事,咁大間上市公司係會容許?

街的我就信一定有,所以如果會去泰國都點都唔會街的/tuktuk
驚弓到5條友對一個情願搵google map又商場又油站都唔搵幫拖唔報警
得喇得喇!最清醒係你
咩意思
你喺外國會知點CALL警察?
開google map 搵油站, 仲快過你電話搵到警察啦
確認到司機根本講大話, 已經乜都唔使講, 即刻離開架車先啦下嘛...
咪癲 分分鐘見你有望GOOGLE MAP先真係車你去目的地
比著你你敢唔敢搏?
條友ON9的
搵下有冇油站, 司機講大話既, 就乜都唔使講, 即刻落車先
打110? 搵到警察咪又係叫你離開架車先.
唔通警察會同你講, 警察會喺目的地等你咩
國際緊急電話唔係999 911就110架啦
基本上打任一個都幫你轉
當你唔識google個電話又唔識?
佢哋仲有人識泰文
如果你而家喺kk園區,就覆我哋表情符號
可能當局都有份
啱呀. 知唔知打幾耐有人聽?
識泰文? 人哋都話識小小咋
OK...我當泰文溝通到.
你覺得警察會叫嗰幾個人點做? 唔使驚架. 唔好理司機車你去邊.坐喺架車到目的地先再打嚟?
細思極恐
有新手
即係話呢樣野有新人加入
即係話有暗許嘅情況下 該集團仲成長緊
即係話只會越嚟越危險…
條撚仔淨係敢負皮
咪係...班恐懼撚好好笑
根本呢個世界就冇綁匪. 1個賊人都唔存在
香港政府有通告講KK園? 其實係班恐懼撚入侵電視台想令全世界恐慌..
係咪咁?
我哋無懼撚一定要講到最極端, 極端到班恐懼撚口啞啞
條on9問點解唔報警幫拖!我已經唔想理鳩佢

泰國報警 有人彩你先係新聞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞