遊泰國叫車質疑「差點被賣豬仔 馬來西亞男 司機打可疑電話

460 回覆
861 Like 7 Dislike
冇跳掣!從來冇阻你地去
根本就係當地高官有份嘅
咪出左黃色旅遊警示,有威脅跡象你自己唔睇就當無
呢個post都已經有幾條on9泰撚死都話安全冇

事!

咁咪去飽佢囉
啱啱去完曼谷
有兩日包車去咗偏遠地區
搭的士都搭咗兩次(截街的)
咁多次都全程開定個Google Maps睇路線
好彩冇乜事
旅遊區泰警敢直接問攞錢都唔係第一次啦,被偷野你去報警個差佬會問你攞左錢先立案,過一兩個鐘比返個銀包你證件齊但無曬錢老實過去泰國玩都係貪平,等同你班泰撚咁鬼理安唔安全咩,泰警梗加唔理咩旅客形象啦
你又有睇?
入面寫乜?
我都係
兩日同一個司機同一架車都係要影
所以我支持唔救kk園區,應該連泰國出事都唔救,反正泰撚咁撚蠢
其實你又有無諗下出文果個有幾make sense
俾個智商80既人覺得唔對路都第一時間大大聲打電話俾熟人報車牌到埗時間甚至報旅遊警察啦
5條友無錄音whatsapp報備截圖都無張
個故事係咪佢講咁真係任佢up
的士做手腳係咁手動跳錶都大把youtuber拍過
佢地政府有冇幫你整頓
咪on9啦 Google下個泰皇先
屌女都唔得閒
理得你死咩 東南亞一向三不管地帶咁
去得就預左 當入kk園區交智商稅
問題係你真係成日比人夾撚到遊客去KK園區咁一定上報紙賣新聞不論係日本馬拉定台灣中國香港都好啦
咁你嚇撚到啲遊客唔撚敢黎班差佬係唔係無得屈鳩遊客錢呀
你班差佬要屈鳩遊客錢都要有遊客先
咁你嚇撚走曬啲遊客佢地屈邊個錢
除非KK園區果邊有錢疏通啲差佬不論係local定海關
但你個爛鬼遊客又值幾多錢去值得比人疏通
成本效益上黎計真係計唔掂條數
不如係支國呃多兩隻豬過黎淨係比張機票錢佢就人間蒸發好過搞咁撚多野夾遊客啦
Google 抹黑泰國大把野睇
班柒頭只係將支那果套搬黎香港
我記得好耐以前有班香港人去泰國比人屈藏毒好似仲坐緊
身外物邊度都唔L理你
巴黎倫敦日日都N單
人身安全點同

去到kk園區記得叫泰皇救你
咁依仲香港都大把啦,前面禁區,前少少先比你落,只不過佢話前少少油站,但地圖顯示無油站先鬼
我當佢係驚弓之鳥 但kk園問題都未解决過 每

日都發生緊

大家都睇過D虐待片 大家都驚自己成為下一個

目標!

我當有九成人自願過去!剩番果一成呢?
有冇講用咗咩平台call車?
嚟緊會去 少少淆
牙朗係斷正

比人屈果班係嚮菲律賓
你平時係返匡智定係文盲撚
我打段文字最後比個九唔搭八嘅回覆
不如早啲訓覺聽朝返去入筷子啦
我地有唐超同炳強哥呢兩個警隊傳奇
班撚樣都無思維
抹黑似係任務
從來冇人阻你去又何必介意人地點講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞