[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (113) A7Cii搶到無貨

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
以家仲有邊張卡抵屌求介紹
拋個磚 v90 uhsii 卡我用kingston
好似算抵

btw 我唔拍片 唔連拍
都係2張64gb 算
淨影相 都頂到幾日
有個layout menu可以揀顯示邊d item
sony今次算唔算曲線救國,推個雞肋 a7cr谷a7c ii銷量
kingston canvas react plus
我都係淨影 好少用到好大gb 數
訂咗cr 好似做咗on9仔
謝巴打 睇下先上網
岩用就唔9
不過上次去store試個手柄都幾大舊下
差幾舊水我諗我都係諗番R5算了
佢都係比我揀㩒十字鍵上制可以show咩
但係冇一個係熄左dial提示
都係得平時嘅水平 資訊嗰啲
呢支好定Sigma支28-70 2.8好
唯有諗扣返個grip同張卡嘅錢都唔係爭好遠 咁會好過d
a7cr個目標群其實好細
就係好睇重輕同細 主力影相 嘅一班hobbyist
你係呢群入面就會捨得俾
人地leica q系列都係行呢個路線 仲貴
啱啱㩒吓突然諗到佢係for m mode
轉咗s mode即刻冇出現
應該真係for m mode嗰陣
我估睇你想要wide定要大一級光圏
我手持2070g 有d 想換買龍仔2875g2
但其實個 20mm 幾有用 都常用添
如果剩a7cr就真係輕既, 但a7cr加埋個手柄我覺得體感同視角上重大舊過a7r5
我影人多,f2.8幾重要。遲下買支1635gmii
我都係旅行用影風景多 或者街拍影吓貓咁 但見Sigma支2.8仲輕d 係無咁wide
可能推埋a7r5銷量
身邊真係有幾個friend買咗A7R5
真,比多1000 2000蚊個體驗好兩個檔次
其實係decoy黎,同時谷哂幾部機銷量
因為有人會想輕,有人會想加多少少上a7r5
最後點都贏
網上好多言論話1635gmii 定價太貴會滯銷大劈價,唔急用既可以試下等
應該有降空間,係差幾耐姐
大劈咁撚癲咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞